Нови боклуци под моста на "Струма"

Камионите, които разчистваха терена, са местили отпадъците от едно място на друго

Общество
22:03 - 02 Септември 2019
4031
Нови боклуци под моста на "Струма"

От Министерството на регионалното развитие инспектираха моста на АМ „Струма” край Дупница. Причината е, че камионите, които преди дни ударно разчистваха терена, само са местили отпадъка от едно място на друго.

„Този отпадък е от няколко дни, след разчистване на подвиадуктовото пространство и пак се натрупа върху терен, временно стопанисван от община Дупница.  Просто е преместен на най-удобното място, върху терен, временно стопанисван от община Дупница”, коментира Десислава Борисова, нач. отдел „Екология” в община Дупница.

От Агенция „Пътна инфраструктура” признават, че камионът, който първо товарил и после изхвърлил отпадъка, е техен. А отпадъците – на фирмата, от която тръгна пожарът.

„Това са материали на собственика и по разпореждане на правоохранителните органи ние бяхме длъжни да изпълним това разпореждане и да върнем материалите, които бяхме иззели от сервитута на собственика”, каза Георги Терзийски от АПИ.

„Колегите от пожарната ще издадат писмено разпореждане за премахване на материалите в непосредствена близост, 10- метрова непосредствена близост до АМ „Струма”, като евентуална потенциална опасност за съоръжението”, заяви зам.-министърът на регионалното развитие.

"Никой нищо не спомена за физическото лице, което е предизвикало пожара, защото това е човешки акт, никой не търси този виновник, а търси най-близко стоящата фирма, може би е поради причината, че тя може да обезпечи щетите”, посочи пред bTV Емилия Алексиева, служител във „Феникс – Дупница”.