Нови черни COVID рекорди в Унгария и Полша

Унгарските служители приписаха нарастващия брой случаи на британския вариант на вируса

Свят
13:21 - 25 Март 2021
2965
Нови черни COVID рекорди в Унгария и Полша

Унгария с нов черен рекорд от 272 починали от COVID-19 през изминалото денонощие, с което общият брой на починалите от началото на епидемията в странана достигна 19 224 души.

Броят на новозаразените през последните 24 часа е 9 637 души, най-високият за седмицата досега.

Унгарските служители приписаха нарастващия брой случаи на британския вариант на вируса, добавяйки, че "сме в стръмно изкачване на третата вълна на епидемията". Те също така споменаха "значително увеличение на броя на активните заразени и хоспитализирани пациенти".

Унгарската програма за ваксинация е по график според властите, като в момента обхватът ѝ е достигнал 17,4% от населението.

От своя страна полското министерство на здравеопазването съобщи, че през последните 24 часа има 34 151 новозаразени с коронавируса, поставяйки нов дневен рекорд от началото на пандемията. С рязкото нарастване на броя на ежедневните случаи преди две седмици страната в момента е в средата на втората вълна на огнището.

Общият брой на смъртните случаи вече е 50 860, тъй като са добавени 520 нови смъртни случая, свързани с коронавирус. Общият брой на случаите е 2 154 821.

Очаква се полското правителство да обяви нови мерки, за да изглади кривата, тъй като болниците започват да нямат необходимия брой легла и вентилатори за лечение на пациенти с коронавирус.