Нови факти в Lupa.bg: Иво Пилето засякъл убиеца си два пъти да паркира неправилно!

Сестра в "Пирогов" дала вещите му на други хора, погребват го утре

Новини
13:39 - 28 Февруари 2024
10799
Нови факти в Lupa.bg: Иво Пилето засякъл убиеца си два пъти да паркира неправилно!

Ивайло Чобанов - Иво Пилето засякъл на два пъти убиеца си Любомир Попов да паркира неправилно. Фаталната случка станала при второто нарушение, разказва пред Lupa.bg имотният брокер Илия, който се возел в колата на Пилето. Той е основен свидетел по делото срещу богаташкия син, извършил най-тежкото престъпление.

Пилето и Илия трявяло да направят оглед на имот в Нови Хан, който Чобанов имал намерение да закупи. Двамата сядат в пицария, в която Пилето имал отворена сметка и плащал в края на месеца. "Той не обичаше да носи пари в себе си, винаги така действаше", разказва пред медията ни Илия.

Двамата отишли до "Лозенец" където Чобанов трявяло да върне филм, който взел да гледа.

Оказва се, че пикапът на богаташкия син прави две последователни нарушения на две различни места. Първият път Иво иска да слезе да направи забележка на шофьора и мята ези-тура. Илия обаче му казва, че не му е работа да се разправя и Пилето го послушва. После те тръгват в посока мол "Парадайс" и засичат богаташкия син  отново в нарушение, спрял в насрещното на пешеходна пътека. "Тогава вече нервите не му издържаха и той слезе. Нямаше намерение да се бие, искаше да направи забележка. Може преди да е бил престъпник, но за някои неща той имаше много здрави принципи за справедливост", разказва пред Lupa.bg основният свидетел Илия. Той е категоричен, че убиец и жертва не са се познавали отпреди и преди фаталния инцидент не са имали никакви отношения.

Изчезнали лични вещи 

От *Пирогов" се обаждат на Илия да вземе личните вещи на Иво Пилето след смъртта му, но после дават на" заден" и казват че не могат да му ги дадат. Оказва се, че медицинска сестра дава ключове за кола и други вещи на близките на друг покойник, който носи същото име. "Според мен става дума за неволна грешка", твърди Илия.

Погребват го утре 

Иво Пилето ще бъде погребан утре преди обяд в гробището на Бакърена фабрика. Lupa.bg научи, че приятелите му са получили разрешение да го погребат, като майка му също е оказала съдействие за оформянето на някои документи.