Нови хоризонти пред младежките организации в Източна Европа

ЕС
09:03 - 20 Януари 2024
1808
Нови хоризонти пред младежките организации в Източна Европа

Второто издание на проекта "Академия за младежки работници 2.0" разшири обхвата на инициативата, като насочи вниманието към развитието на младежките организации в Полша, България, Гърция и Македония. Академията е съфинансирана по програма Еразъм+ на Европейския съюз, като обучението е разпределено в осем тематични модула. 

Сред тях са ангажиране на гражданите, ефективна комуникация, новаторски маркетинг, използване на социални медии, информационни и комуникационни технологии, стратегии за набиране на средства и др..

Като подчертава своята ангажираност към непрекъснатото развитие на младежките инициативи в региона, Академията за младежки работници 2.0 създава мрежа от занимателни и образователни събития, насочени към младите хора. 

На заключителната си конференция през декември 2023 в Полша, проектът успешно представи резултатите от своята работа и продължава да вдъхновява младежките лидери за активно участие в обществото. Разработените в  рамките на няколко години инструменти за устойчивост на младежките организации са налични за свободно ползване на сайта на инициативата.