Нови искри между "Дондуков" 1 и 2

Премиерът се ядоса на президента, че се подигравал на статистиките за борбата с контрабандата

Политика
13:21 - 03 Юли 2019
6215
Нови искри между "Дондуков" 1 и 2

Нови искри прелетяха между Министерския съвет и президентството след сагата "Апартаментгейт" преди евроизборите, която нажежи до краен предел отношенията по оста Бойко Борисов - Румен Радев. 

Днес при отчета на Борисов за борбата на правителството и отговорните инситуции срещу контрабандата, министър-председателят отправи остра критика срещу държавния глава, че през май в свое изказване си е позволил да се подиграе със статистиката за нелегалните цигари у нас.

"И така, както ровят в кофите за боклук за контрабандни цигари, е време да се ровят и в задграничните офшорни сметки, в имотите и фирмите на политици чрез подставени лица", направи сравнение Радев тогава. 

Днес премиерът отговори така:

"Президентът се подигра, че ровя в кофите за боклук, моля ви, да кажете, че това е ваша социология и практика. Не съм я измислил аз най-малкото. Вие отчитате по тази формула и нямам вина затова. Имам вина за резултатите, че са толкова добри".

По думите му изсветляването на сектора коства големи усилия на всички служби. Борисов отново се позова на доклада на Асоциацията на индустриалния капитал в България, който отчита, че сивата икономика в България се изсветлява заради стабилността на държавата. И добави, че през миналата година НАП е предприела редица проверки.

„Ние сме за пример. Преди няколко дни беше международната операция на „Гранична полиция“ и в Европа се отчете, че България най-добре се справя по броя на трафикантите и мрежите на трафик на хора“, уточни премиерът.