Нови правила за нудистите: По голо дупе, но с маска

Актуални новини
23:23 - 24 Август 2020
9289
Нови правила за нудистите: По голо дупе, но с маска

Популярният нудистки курорт на средиземноморското крайбрежие на Франция Cap d’Agde обяви, че плажуващите там вече задължително трябва да носят предпазни маски. Нудистите могат да припичат телесата си чисто голи на слънце, но обезателно следва да са с покрити уста и нос. Маските може да бъдат сваляни единствено когато се къпят в морето, гласят актуалните разпоредби на властите.

Курортът преживява бум на заболели от Ковид-19 и туристите там бяха задължени да носят поне защитни маски и да спазват необходимата дистанция, считано от понеделник, 24 август. Тестовете показват, че близо 30 на сто от посетилите курорта са се заразили от коронавируса, "което е много обезспокоително", съобщиха местните власти. За да се въдворява ред, полицаи ще проверяват нудистите на плажа редовно - като в култовата фреска комедия от началото на 70-те години на миналия век "Полицаят от Сен Тропе" с Луи дьо Финес.

Неотдавна в италиански курорт за любители на голото къмпингуване също бяха наложени солени глоби за неспазване на дистанция и липса на маски.

Хей, къде са ви маските?!