Нови разкрития за убийството край Негован

Психиатрична експертиза ще доказва дали двамата извършители не страдат от някакви заболявания

Топ
19:25 - 30 Август 2019
11058
Нови разкрития за убийството край Негован

Нови разкрития за извършителите на двойното убийство на възрастните хора, чиито тела бяха открити край Негован направиха от МВР. Двамата мъже не показали съжаление за жертвите при залавянето им. Те обаче оставили живо кучето на бившия треньор по борба и съпругата му. Близките и роднините на извършителите на тежкото престъпление твърдят, че по никакъв начин не са знаели за убийството, съобщаваНова тв.

Веселин Симеонов живее във входа на Георги Нанчев. Често двамата сядали в беседката отпред. „Пие по едно и се прибира, няма скандали, нямало е агресия към някой човек, това му беше хобито му”, заявява комшията Веселин Симеонов. Двамата говорили по различни теми. Понякога обсъждали и видяното по телевизията.

„Не е ставало дума за Негован въобще, не е споменавал и не се е притеснявал”, обяснява Веселин.  

Преди по-малко от месец арестуваният за убийството Георги Нанчев споменал, че има предложение за работа в Англия. И мислил да го приеме. Иначе, днес в апартамента, в който до деня на ареста той е живял, журналистите не откриват никого.

Семейството на другия обвинен - Пламен Шляпашки, вече не иска да говори за бруталното убийство. Днес съпругата му събра сак с дрехи, които да му отнесе в ареста. Полицията съобщи, че търси има ли и други жертви на Пламен Шляпашки и Георги Нанчев.

„Няма смисъл да се създава някаква паника в насока дали са налице и други убийства. Към този момент сериозни данни няма”, заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев.

За разплитането на бруталното убийство на Йордан Атанасов и приятелката му Марияна са анализирани над 11 000 имотни сделки, както и неполучени пенсии на възрастни хора от цяла София. „Жената не беше получила последната си пенсия, която е на поща. Съпругът по банков път си получава пенсията”, обясни Николай Хаджиев, зам.-директор на ГДНП.

Вече е ясно, че жилище от близо 100 квадрата в столичния квартал „Гоце Делчев” е причината за бруталното убийство. Апартаментът е продаден през 2018 г. Парите обаче били в банка, а не в помещенията, както смятали килърите. На място те открили около 1500 лв., както и накити. След продажба в заложна къща, за тях получили малко над 3 000 лв.

„Планирали са това убийство, категорично. Но не са хора, чиято силна страна е планирането”, коментира гл. комисар Христо Терзийски. Психиатрична експертиза ще доказва дали двамата не страдат от някакви заболявания предвид жестокостта на извършените престъпления.