Нови ядове за Марк Зу.: Съдят го заради “Мета”

Друга компания със същото име твърди, че най-голямата социална мрежа не може да предоставя стоки и услуги под тази марка

Новини
20:56 - 20 Юли 2022
4044
Нови ядове за Марк Зу.: Съдят го заради “Мета”

Когато Фейсбук промени името си на Meta през октомври, имаше няколко опасения, че компанията планира да доминира в зараждащата се метавселена, но тогава не беше известна една потърпевша страна, която едва сега става публична, съобщи The Verge.

Компания за инсталационно изкуство, наречена META (или Meta.is), обяви, че ще съди Meta (или Фейсбук) за нарушаване на правата на търговската марка, твърдейки, че промяната на името на компанията на Зукърбърг нарушава установената вече марка на по-малката компания.

„На 28 октомври 2021 г. Фейсбук присвои нашата марка и име, в които вложихме кръв, пот и сълзи в изграждането ѝ през повече от дванадесет години“, гласи публикация на сайта на по-малката компания.

„Днес, след осем месеца опити да преговаряме с Фейсбук добросъвестно и безуспешно, не ни остана друг избор, освен да заведем дело срещу тях“, допълват те. 

В жалбата се твърди, че компанията на Марк Зукърбърг вече не може да предоставя стоки и услуги под марката Meta.

Съществуват още редица търговски марки, претендиращи за името Meta за нетехнологични продукти, включително алкохолна напитка и производител на протези за крайници.