Нови зрелищни коефициенти от Betano за Шампионската лига

Футбол
10:53 - 11 Февруари 2022 (обновена)
2076
Нови зрелищни коефициенти от Betano за Шампионската лига

Втората порция осминафинали в Шампионска лига идва с обещаващи зрелище мачове, а Betano отговаря с подобаващи предложения. В края на февруари е време за нови битки от фазата на директните елиминации в най-престижния клубен турнир.

Носителят на трофея от миналата година Челси ще продължи защитата на титлата си. “Сините” от Лондоне, които спечелиха втория си трофей в турнира през 2021 г., се изправят срещу Лил. С коефициент около 1.40 за победа Бетано определя Челси като фаворит в първата среща, а успех на гостите се оценява на 7.70. Лил показва лоша форма в последните седмици, като отпадна от турнира за Купата на Франция, а в шампионата допусна поражения от Брест с 0:2 и от ПСЖ с 1:5.

В Шампионската лига обаче първенецът на Франция се разписа и в трите си гостувания до момента – победи Севиля с 2:1 и Волфсбург с 3:1, но загуби то Залцбург 1:2. Опцията двата отбора да вкарат в мача носи коефициент от 2.00. През 2019 г. двата тима се срещнаха в груповата фаза на турнира, като Челси спечели и двете срещи с по 2:1. Затова поглеждаме и към коефициент за над 2,5 гола в мача, а той е 1.70. В последните си два мача у дома в Шампионската лига Челси спечели два пъти с по 4:0 – срещу Малмьо и Ювентус.

Ще успее ли “жълтата подводница” да потопи “Старата госпожа”?

Също на 22 февруари първенецът в групата на Челси – Ювентус ще се насочи към Испания за среща с Виляреал. Според Бетано силите в първата среща са изравнени - за домакински успех коефициент е около 2.80, а за победа за гостите – 2,70. Италианците имат два трофея в турнира, но и седем загубени финала, като последно стигнаха до битка за купата през 2017-та. Двата отбора никога не са изправяли един срещу друг досега в евротурнирите. В груповата фаза във всички мачове на Виляреал имаше минимум по два гола, а четири от тях видяхме дори над 2,5 гола. Сега тази опция носи коефициент от 2,10. Ювентус обаче обича да е пестелив, като спечели три пъти с по 1:0 в групата си. Затова под 2,5 гола е 1,75.

На следващият ден в Шампионската лига също ще е интересно.В сблъсък на шампионите Бенфика посреща Аякс. Двата клуба имат общо шест трофея в Шампионската лига, но те са назад в годините. Нидерландците впечатлиха в групата си, където записаха шест победи, включително две над друг португалски гранд – Спортинг Лисабон. Победа на гостите е оценена на 2,07, а двоен шанс Х2 – 1,33. Не подценявайте Бенфика, който изхвърли от турнира Барселона, завършвайки втори в групата си. Само в един мач до момента на португалците в турнира видяхме голове в двете врати, но пък Аякс записа само две сухи мрежи в шест мача. Двата отбора да вкарат се изплаща при 1.60, а над 2,5 гола – над 1.70. За последно двата тима се срещнаха в турнира през 2018. Аякс спечели в Амстердам с 1:0, а в Португалия направиха 1:1. 

На 23 февруари има и още един сблъсъ к от осминафиналите.На „Уанда Метрополитано” в Мадрид Атлетико ще се изправи срещу Манчестър Юнайтед. И двата отбора са в лоша форма, но с традиции в турнира, въпреки че досега не са се изправяли един срещу друг. Англичаните имат три трофея и два загубени финал, а испанците три пъти стигаха до битката за купата, но и трите пъти се провалиха – през 1974, 2014 и 2016 г. Бетано дава леко предимство на Атлетико – 2.45 за тяхна победа, срещу 3,00 за успех на гостите. Може да потърсите опцията голове и две врати – 1.80. В пет от шестте мача на Манчестър в групата имаше попадения в двете врати, като това се случи и в три от двубоите на Атлетико.