Новина на Lupa.bg: Герберите в Монтана разделени заради Златко Живков

Политика
19:13 - 03 Септември 2019
7907
Новина на Lupa.bg: Герберите в Монтана разделени заради Златко Живков

Не всички членове на ГЕРБ в Монтана одобряват решението на Бойко Борисов да бъде издигнат за кмет доскорошният им опонент Златко Живков. С премиера са съгласни народните представители Дилян Димитров и Ирена Димова и част от местното ръковоство на партията, научи Lupa.bg.

Заклетите гербери не искат Златко Живков да управлява града им. "ГЕРБ в Монтана приключи. С общата листа на Бойко и Злати ГЕРБ става поредната асимилирана партия от огърлицата на Злати”, коментират пред Lupa.bg разочаровани последователи на ГЕРБ.

Те припомнят как на местните избори през 2011 г. сегашният кмет бил смъртен враг на герберите, а днес е техен съюзник. Тогава от управляващата партия вадиха кирливите ризи на дългогодишния градоначалник, а сега сядат на една софра с него.

Росен Белчев и Дилян Димитров на драго сърце си стиснаха ръцете със Златко Живков

Гербаджиите, станали комбина с монтанския кмет, имали свои предложения за градоначалник. Поне осем души били номинирани за поста. Сред тях са областният управител на Монтана Росен Белчев и неговата заместничка Нина Петкова. Какво обаче се е случило, за да не вкарат в общината свой човек, е загатка.