Новина на минутата: 16 нови със заразата – ще има още

Общество
18:01 - 24 Март 2020 (обновена)
3557
Новина на минутата: 16 нови със заразата – ще има още

16 нови пациенти са с коронавирус, обяви преди минута шефът на щаба проф. Венцислав Мутафчийски. Дотук общо заразените са 218 българи. Има цяло семейство със заразата - майката, бащата и двете деца, призна генералът.

Майката е с двустранна бронхопневмония. Другите са в добро състояние.

В Стара Загора са установени двама нови, в София - седем, в Плевен общо 6, в Пазарджик четирима нови, общо 7, в Добрич шест човека, във Варна - 11.

49 се наблюдават ежедневно с телеконферентна връзка докато са си вкъщи, като превантивна мярка, обясни шефът на ВМА.

В София има повече от 15 000 легла. Това, че в "Пирогов", във ВМА, в Александровска болница и в Инфекциозна болница има заразени, не означава, че местата в София са свършили, ядоса се професорът.

В Пазарджик има нещо като огнище, трима от заразените са служители на болницата в Пещера, посочи ген. Мутафчийски.

Само един нов пациент бе установен с коронавирус до тази сутрин - в София. Вече 202 са регистрираните случаите, обяви тази сутрин проф. Венцислав Мутафчийски на традиционния извънреден брифинг.

Чакат се още 29 проби, по-малко са от пика от последните три дни, когато имаше 30 заразени, но това не показва тенденция. Общият тренд е покачващ се, призна шефът на ВМА.

По думите му са проведени консултации с министъра на здравеопазването и с премира за обособяване на отделения за коронавирус във всяка болница и за интензивни легла.