НОВИНА! Слави издига жена за премиер

Актуални новини
12:51 - 16 Юли 2021
19874
НОВИНА! Слави издига жена за премиер

Слави Трифонов може да изненада всички с номинация на жена за министър-председател. "Шоуто продължава!", с тази констатация започна коментара си пред БНР анализаторът Валентин Вацев.

Според него България е в окончателна и безизходна криза на легитимността, защото от всеки трима българи - двама отказват да се занимават с политика.

"Според централния закон на постмодерната политическа логика, по който се развива политиката у нас сега, всички знаят, че има разлика между политика и шоу, но никой не може да покаже линията, която ги разделя. ... В този смисъл Слави Трифонов има основание да се смята за господар на ситуацията и да си въобрази, че поредното му шоу вече е в рамките на цялостния български политически процес".

Според анализатора е дошло времето за жена министър-председател и прогнозира Трифонов да направи такова предложение:

"Проблемът е не дали премиерът ще е мъж, или жена. ... Най-издържано би било Слави Трифонов по негласен път да приеме половината си министри от ГЕРБ, а другата половина от ДПС, с няколко ярки фигури от него (ИТН), за да привличат вниманието. ... При Слави всяко казване е предпоследно. Той вярва, че ситуацията е в неговите ръце, но греши. Шефът на българския шоу бизнес вече не е той, а е на друго място".

Това "друго място" по думите на Вацев са кръгове, които свързват по невидим начин ИТН с ГЕРБ, с остатъците от НДСВ, с ДПС.