НОВИНА: Уесли Кларк и Йошка Фишер взимат летище София

Личности
19:00 - 23 Март 2021
16631
НОВИНА: Уесли Кларк и Йошка Фишер взимат летище София

В структурата на фонда Meridiam, който държи 99% от консорциума, избран за концесионер на летище „София”, участват американският топ генерал Уесли Кларк и бившият външен министър на Германия Йошка Фишер, разкри Марко Росо, член на надзорния съвет на SofConnect, научи Lupa.bg.

Генерал Уес Кларк бе командващ силите на НАТО във войната в Косово през 1999 г. Той е известен сред американските висши среди като ястреб и изявен русофоб.

Освен ген. Уесли Кларк, във фонда Meridiam участва още и бившият външен министър на Германия Йошка Фишер.

Йозеф Фишер е вицеканцлер и външен министър на Германия (1998 – 2005)

Йошка Фишер беше човекът, който вкара Германия във войната в Косово и така стана причина германци да воюват за пръв път след края на Втората световна война. Сам от еврейски произход, Фишел виждаше, че в Босна се извършва геноцид и въвлече Германия в спорната война, за да предотврати, както самият той се изрази тогава, „един нов Аушвиц“.

Не стига това, ами от консорциума–концесионер на летище „София” обявиха, че част от фонда доскоро бил и самият американски държавен секретар Антъни Блинкен.

Новината, че ген. Кларк и Йошка Фишер са част от фонда Meridiam, който е фактическият концесионер на стратегически обект, какъвто е летище София, е още една заявка за принадлежността на България към Запада на геостратегическата карта.

Особено след медийната вихрушка около последния шпионски скандал у нас.