Новината! Кирил Петков отне Пловдив от Бойко

Политика
10:53 - 15 Ноември 2021
3616
Новината! Кирил Петков отне Пловдив от Бойко

С 32 на 25% "Продължаваме промяната" води пред ГЕРБ във всички райони на Пловдив. Това сочат данните от паралелното преброяване в партията на Борисов под тепетата.

"Радостното е, че си запазваме резултата от юли, когато имахме в Пловдив над 29 000 гласа", коментира оптимистично градският лидер Иван Тотев, който е по-добре да подаде оставка.

Бившият кмет прогнозира, че ГЕРБ ще вземе три депутатски места, а "Продължаваме промяната" имат шанс и за четвърто. "Всички останали партии в Пловдив се сриват", успокоява се Тотев.

И смята, че ИТН, БСП, Демократична България и евентуално "Възраждане" ще вземат по един мандат. Това обаче зависело след обработката на гласовете от чужбина и преразпределението на гласовете, тъй като вотът за ДПС в Турция бил много силен.

С 4000 гласа повече от ГЕРБ в Пловдив е получил кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков. За него общо са дали вота си над 33 000 пловдивчани. За Румен Радев в града на тепетата са гласували над 62 000 души. Според Тотев действащият президент е получил подкрепа от БСП, ИТН, ПП и Демократична България.

Все още официални резултати от ЦИК за Пловдив има при 39% обработени протоколи, пише 24 часа.