НОВИНАТА: Мутафчийски лети до клиника в Италия (НА ЖИВО)

Новини
11:16 - 07 Май 2020
12749
НОВИНАТА: Мутафчийски лети до клиника в Италия (НА ЖИВО)

Ген. Венцислав Мутафчийски и екип от медици ще посетят италианска клиника, за да се запознаят с условията на работа и резултатите от битката с коронавируса. 

Новината дойде от премиера Бойко Борисов, който бе на посещение във ВМА с председателя на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски и директора на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Как сте лъвове и лъвици, запита премиерът лекарите още на влизане в елитната болница.

Министър-председателят се запозна с апаратурата и условията в залите. Най-важното е да има антибактериално покритие, посочи пък проф. Балтов.

И тогава Бойко пусна бомбата: „Планираме следващата седмица да се посети италианска клиника с правителствения самолет”, изненада Борисов и посочи ген. Мутафчийски. „Обещали са обаче на италианските си колеги към момента да не разкриват повече“, измъкна се министър-председателят.

Борисов отбеляза, че правим най-доброто в света. А специалистите в болницата заявиха, че никой от колегите им не се е излъгал да остане в чужбина, всички са се върнали.

Той заяви, че иска да има по-малко пациенти. Борисов отбеляза, че правим най-доброто в света. А специалистите болницата заявиха, че никой от колегите им не се е излъгал да остане в чужбина, всички са се върнали. Премиерът благодари на всичките лекари и санитари, които се грижат за болните.

Медиците обясниха, че в операционните зали климатизацията е точно над тялото на пациента, което има много добър ефект.

Стените са със специално сребърно покритие, така че ако  попадне бактерия или вирус, между 15-ата и 20-ата минута се самунищожават, похвалиха се лекарите. 

Премиерът благодари на всичките лекари и санитари, които се грижат за болните. Той заяви, че иска да има по-малко пациенти.

Във ВМА вече са получи лекарството хлорохин фосфат за лечение на COVID-19, което трябва да достигне до всички болници в страната.

Очаквайте подробности