Новите заразени в Пловдив са на по 21

Актуални новини
10:53 - 26 Март 2020
3062
Новите заразени в Пловдив са на по 21

Двамата нови заразени в Пловдив са млади хора на по 21 години. Това съобщи на брифинг д-р Сийка Динчева от РЗИ, предаде репортер на „Фокус”.

"И двете лица са хоспитализирани в различни отделения. Двата случая нямат връзка помежду си. От снощи се проучват всички контактни лица на двете пациентки. Те са в добро състояние", увери д-р Динчева.

1743 човека от Пловдив и областта са поставени под карантина. Данните са от тази сутрин. "Цифрата е по-малка от вчера, тъй като вече има отпаднали лица", каза областният управител Дани Каназирева. Според доц. д-р Илиан Дойков от Пловдивската университетска болница „Каспела” на 13-я ден от епидемията напрежението у хората спада. Това се забелязва при посещението им в кабинета.

"След като първият емоционален шок отмина, вече хората са малко по-спокойни. Първо бяха стресирани, но вече разбраха, че не е задължително да се умре, след като се заразиш от тази болест", твърди лекарят.

В болницата отвори врати спешен кабинет за преглед на заразени с коронавирус. "От вчера досега няма нито един хоспитализиран", посочи доц. Дойков.