Новият „Ну, погоди!“ идва

Снимат 52 серии за Заека и Вълка, героите ще бъдат осъвременени

Култура
14:14 - 23 Март 2020
5167
Новият „Ну, погоди!“ идва

Руската кино студия "Союзмултфилм" започва работа по продължението на легендарния анимационен сериал "Ну, погоди!", съобщи директорът Юлианна Слашчьова. "Това няма да бъде продължение в класическия смисъл, но идеята като цяло ще бъде запазена", уточни тя.

Според нея новите сюжети ще бъдат изцяло осъвременени, а визуалните образи на главните герои - Вълка и Заека ще бъдат съществено променени, така че да бъдат разбираеми за сегашното поколение. Новата концепция на анимацията включва съвременни пространства и нови второстепенни герои.

Новите серии ще бъдат озвучени от известни руски актьори и знаменитости, добави Слашчьова. Първият сезон на новия сериал включва 52 серии, като към съвременния "Ну, погоди!" вече има заявен интерет от Китай и други азиатски страни.

Същинската работа по проекта ще започне веднага след отпадането на ограничителните мерки в Русия, въведени за борба срещу коронавируса.

Детската рисувана поредица се ражда преди 50 години, а премиерата е през 1969 г. За баща на „Ну, погоди!” се смята талантливият и известен не само в СССР художник, аниматор и режисьор Вячеслав Котьоночкин, който работи над филма 18 години – от 1968 до 1986 г. в известното московско студио „Союзмультфильм”.

Идея за филма дават сценаристите Феликс Камов, Александър Курляндски и Аркадий Хайт. През 1969 г. Курляндски и Хайт съвместно с Вячеслав Котьоночкин създават първия епизод на новия сериал. Този екип създава заедно общо 16 епизода, смятани за класиката на съветския период (1969 – 1986 г.) Епизодите от 17 до 20 (1993 – 2005 г.) са по сценарий на Александър Курляндски и Феликс Камов (18 – 20 еп.), а режисьор на последните два епизода, заснети през 2005 г. - след смъртта на Вячеслав Котьоночкин, е синът му Алексей, който също е популярен в Русия аниматор и художник.

Наскоро Алексей Котьоночкин обяви, че няма никакво отношение към продължението на класиката и няма никаква идея за новата концепция и за героите. "Странно е, човек, който 35 години е в професията и в момента работи върху няколко големи проекта, непрекъснато да бъде питан за филм на баща си с 50-годишна давност," написа Алексей във фейсбук.