Новият Спайдърмен разби боксофиса и умили критиците

Филмът се ззавърта и по нашите кина утре

Шоу
13:49 - 16 Декември 2021
3135
Новият Спайдърмен разби боксофиса и умили критиците

Световната премиера на новия филм от поредицата за супергероя Спайдърмен беше в Лос Анджелис преди два дни. Зендая и Том Холанд, които са заедно в живота и в главните роли на екрана, в момента са най-коментираната двойка на червения килим.

Красавицата прикова погледите с оскъдна рокля на Валентино с бродирани паяжини (на снимката) и дантелена маска на лицето, а Холанд впечатли със стилен шоколадов костюм. В лентата участват още Мариса Томей, Бенедикт Къмбърбач, Джейми Фокс, Бенедикт Уонг, Джейкъб Баталон, Уилям Дефо, Джон Фавро.

Междувременно филмът очарова кинокритиците, а анализаторите на бокс-офис класациите очакват той да привлече рекорден зрителски интерес, предаде Ройтерс.

„Спайдърмен: Няма път към дома“ е продукция на студиата „Сони пикчърс“ и „Уолт Дисни“. Актьорът Том Холанд пак се превъплъщава в ролята на супергероя, а Зендая е неговата приятелка. Режисьор е Джон Уотс. Филмът тръгва по кината в петък.

Продукцията спечели 98% позитивни мнения от общо събрани 65 ревюта на сайта „Ротън томейтос“. Според тях сюжетът ще хареса както на старите, така и на новите почитатели на супергероя.

„Спайдърмен: Няма път към дома“ е голиат, който се чувства предопределен да превземе света – мощна комбинация от продължаващата киновселена на „Марвел“ и носталгия по миналото, е мнението на Естер Зукерман от „Трилист“.

Според Браян Труит от в. „Ю Ес Ей тудей“ филмът е като „любовно писмо до героя от комиксите“, за втория шанс и умело припомняне на поговорката: „С голямата сила идва и голямата отговорност“.

Предварително търсене на билети за новите приключения на Спайдърмен е доста голямо, което дава оптимизъм, че зрителите се завръщат в киносалоните.
Празничният сезон около Коледа обичайно е сред най-силните през годината, но приходите засега са доста под нивата преди пандемията от COVID-19.

В първия ден от предварителните продажби на билети „Спайдърмен: Няма път към дома“ постигна най-голям интерес от 2019 г., когато излезе „Отмъстителите: Краят“ – филмът, който се нарежда на второ място в класацията за най-големи приходи на всички времена.

Старши анализаторът в „Комскор“ Пол Дергарабедян очаква новата продукция за супергероя да надхвърли постъпления от повече от 130 милиона щатски долара в САЩ и Канада в дебютния си уикенд.