Новият стадион на Левски - пълен майтап

Проектът на Диксън никак не е уникален - от МОЛ в Манила до копие на "Парк де Пренс"

Топ
16:40 - 24 Юни 2021
5357
Новият стадион на Левски - пълен майтап

Ситуацията около клипа, разпространен по-рано през деня от кандидат собственика на Левски - Джоузеф Диксън чрез БТА, разбуни духовете. Феновете на сините не знаят дали да вярват на това предложение, направено от британеца, а тези на ЦСКА - започнаха да ги майтапят и злорадстват.

Самият проект придоби доста по-любопитен характер.

След като вече стана ясно, че прилежащият до евентуалния нов стадион на Левски мол повтаря архитектурата на проект SM City Monumento, в столицата на Филипините - Манила, показан в сайта 3Dwarehouse с уточнението, че не е реален, а за забавление, се разбра, че спортното съоръжение също се "намира" във въпросния онлайн портал.

Стадионът, изобразен като бъдещ дом на Левски от британеца, всъщност носи името "Кинг Палас Стейдиъм" и е с капацитет 78 000 зрители. Въпросната картинка е направена от испанеца Микаел Кинтела, като е добавена информацията, че проектът е базиран на стадиона на Пари Сен Жермен - "Парк де Пренс".

Още подробности са множеството палми, които са около новия "Герена", както и обратното движение - с десен волан.

"Явно Диксън не само ще построи супер стадион, но ще направи движението в София по лондонски модел", се майтапят феновете на ЦСКА.

След това се разрази и дискусия как трябва да бъде оцветен новия стадион на Левски. Привържениците, които са доста активни в една от сините групи в социалните мрежи, настояват той да е в клубните цветове - синьо и жълто.

"По-добре е някой да му каже още сега, а не когато почне строителството. Нека тези подробности да се изчистят още в началото, а Диксън да е наясно", е коментар на върл левскар, който все още вярва в чудото и спасението на клуба.

"Пич, не е само до проект, а е важно и финансиране да има - нещо, от което имаме крещяща нужда в момента", е друг, по-реалистичен коментар.

Зевзеците от Борисовата градина продължиха с наливане на масло в огъня, след като започнаха да публикуват в интернет различни обяви, давайки да се разбере, че скоро имотите около "Герена" ще повишат в пъти своите цени.

"Заменям голям апартамент в "Хиподрума", вила в Годеч, велоергометър, запазен персийски килим, чушкопек с три гнезда, шунковар, колекция Хотуилс и училищна дъска - ИКЕА за таванче в Сухата река, но до новия МОЛ! Чушкопекът не е мой и затова сделката е спешна!" и "Хора, ставаме Дубай - първо от Сухата река. По-точно, нещо между Дубай и Обединеното кралство. Най-накрая! Видяхте ли, че видеото почва с палми и ляво движение. Аз пък забелязах в паркинга от BMW нагоре. Спешно заменям голям и хубав апартамент в "Овча купел" за по-малък в "Сухата река" или "Хаджи Димитър". Пишете на лично. Мерси", са само част от майтапите, въртящи се в интернет във вид на обяви.