Новият Тони Стораро надут като бюста на Камелия

Кларнетистът Митко Алексиев прави бойкот в „Гласът на България“

През ключалката
17:31 - 29 Март 2019
5335
Новият Тони Стораро надут като бюста на Камелия

Интригата между участници и треньори в „Гласът на България“ се заплита. Митко Алексиев, когото зрителите титулуваха като новия Тони Стораро, вече създава напрежение с демонстрация на гигантско самочувствие.

Източници на седмичника „Уикенд“ издават, че кларнетистът от Велинград не зачитал съветите на вокалните педагози, които се опитвали да разчупят кръчмарския му стереотип на пеене. Под предлог, че е майстор на импровизацията, той отказвал да учи дори текстовете на парчетата за следващия етап в шоуто – вокалните двубои. Това разстройвало треньорката му Камелия, която вече трети пореден сезон мечтае да види артист от поп-фолк жанра на финал. „Аз съм много добър, ша видиш!“, повтарял Алексиев на Камелия и навирал окуражително палец под носа й, разказват очевидци.

Митко опита късмета си в  шоуто миналата година, но на кастингите на тъмно тогава не впечатли никого. Камелия обаче скочи на сцената да го нахока, че звучи нестабилно, защото според нея имал потенциал в поп-фолка. „Тогава бях болен, по цял ден пиех прахчета. Много хора приеха навътре това, че не продължих нататък. Откакто излязох в „Гласът на България“, почувствах се супер. Хората искат да се снимат с мен, много фенки се появиха, ама нали ви казвам – не мога да бъда с всяка“, споделя зад кулисите Алексиев.

В Камелия Митко вижда човек, който може да му отвори вратите към чалга сцената у нас. Потомственият кларнетист иска да се издържа с музика тук, след като прекарва доста години като емигрант в Германия. Там заработва като куриер, а през уикендите весели нашенци с участията си по балкански партита. Веднага след появата на Митко в „Гласът на България“ зевзеци  в социалните мрежи  призоваха екипа да му даде песен на английски език. „Пее на гръцки, турски и сръбски заради занаята, живее в Германия и сигурно е в час и с немския. Да видим как ще се справи, ако му дадат някой световен хит на английски“, пишат зрители на предаването.

Други пък го упрекват в липса на елементарно уважение към треньорите, тъй като на костингите не знаеше името на Лечев: „Ако при Камелия не стане, ще отида при господина с китарата, как се казваше?“, попита той човек от екипа, преди да запее шлагер на Никос Вертис на сцената.