Новият треньор на Берое подаде оставка след равенство с Монтана

Петър Колев пое тима само преди 2 дни

Футбол
22:49 - 24 Април 2021
4871
Новият треньор на Берое подаде оставка след равенство с Монтана

Застаналият начело на Берое само преди два дни Петър Колев подаде оставка след равенството с Монтана - 1:1.

Треньорът, който ръководството на клуба от Стара Загора определи да заеме мястото на Димитър Димитров-Херо, е уведомил футболистите, че си тръгва.

В мача от последния кръг на редовния сезон в Първа лига гостите от Стара Загора поведоха с гол на бившия футболист на домакините Иван Минчев (40), а Владимир Айтов (62) изравни. След равенството заралии си гарантираха място в топ 6 на елита.

Още в 3-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа за игра с ръка на Алиун Фал пред голлинията. Изненадващо съдията Георги Николов не показа червен картон на Фал. Зад топката застана Тони Тасев, но Душан Перниш спаси удара от бялата точка. Повторенията показаха, че Перниш не бе стъпил на голлинията при изпълнението на Тасев и по всички правила на играта дузпата трябваше да бъде изпълнена отново, но и това не се случи.

След равенството „Берое“ се върна на петата позиция с 37 точки и си гарантира участие в плейофната фаза на първата шестица, съобщава Блиц. „Монтана“ остана на последното място с 20 точки и ще се бори за своето оцеляване в елита.

Снимка: Lap.bg