Ново 20: 36 лева такса „диня и кърпа” на плаж „Вая”

Актуални новини
10:15 - 29 Юли 2020
4544
Ново 20: 36 лева такса „диня и кърпа” на плаж „Вая”

Български турист плати 10 лв. за сянка на плажа, но с допълнителна такса от 36 лева за кърпа, вода и диня. За това сигнализира потърпевшият Димитър Чоржаджийски в социалните мрежи.  

Мъжът описа какво се е случило: "Плажът е добре известен, посреща те голяма табела, че концесионерът е задължен да обяви цените на платените услуги. Табела има, за 10 лева получаваш чадър + 2 шезлонга - прекрасно. След като се настаниш, сложиш си кърпите и детето ти вече е мокро и цялото в пясък, идва спасителят и ти казва, че на цена от 46 лева, освен чадър и шезлонги, си задължен да ползваш 2 малки води + 2 парчета диня ... и 2 кърпи, защото на плаж идваш без кърпа, разбира се", пише мъжът, който е бил със семейството си, завършвайки поста си с хаштаг "немадаимстъпимповече".

Постът на Димитър се разпространява във Фейсбук, а в коментарите под него се разбира, че от такса "диня и кърпа" има и други потърпевши. От техните коментари обаче става ясно, че все пак е имало и възможност да си тръгнеш, без да платиш, както и че цените на услугите фигурират официално в ментюто на "Вая бийч". "Да и ние ходихме, същата история на табелата пише 10 лева, тъкмо седнахме и ни казаха, че са 46 понеже били към комплекса. Само дето ние станахме и си тръгнахме", пише Ваня.


Георги също обяснява за приключенията си на плаж "Вая": "Преди месец, след Шабла се отбихме там. Нас отдалече момиче ни посрещна с 46 лв.". Концесионер на "Вая" за втори път е "Вая-дир" ООД, преизбран през 2018 г. Според договора за стопанисване цената за чадър и шезлонг е до 7 лв. с ДДС. Неведнъж заради оплаквания през минали сезони за завишени цени на плаж "Вая" на проверки там бе и министърът на туризма Николина Ангелкова.