Ново 20: Колата с бившия шеф на ДАНС се оказала случайно на мястото при убитото прасе

Новини
21:39 - 22 Юли 2021
3718
Ново 20: Колата с бившия шеф на ДАНС се оказала случайно на мястото при убитото прасе

Колата, в която се е возил бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев, се оказала случайно на мястото на проверката, при която беше намерено убито диво прасе в автомобил.

Това каза пред bTV президентът на футболен клуб „Витоша“ (Бистрица) Сергей Ташков. Случката вкара в ареста петима души по подозрение в бракониерство.

Сергей Ташков, детето му, Димитър Георгиев и действащ служител на ДАНС са пътували в една кола. Пред bTV Ташков заяви, че стопанисва ловното стопанство там и е категоричен, че не са ловували.

„Нямаше никакви прасета, нито е стреляно от нашата кола. В задната кола, другата, която беше спряна зад нас, понеже ги отделиха хората от нас, там чухме вече, че се разправят за прасета и така нататък“, каза той. 

Твърди, че автомобилите не са били заедно и че са се засекли случайно на това място и по това време две-три коли. 

Бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев отрече да е убивал животно.

"Нито знам, че е имало убито прасе, нито имам нещо общо с това. Нямам нищо общо с другата кола, в която е открито убитото животно, нито познавам добре хората от нея. Возил съм се в отделен автомобил."

Директорът на ДГС-Симитли Благой Кишев потвърди, че са видели прасето, двегодишно, около 60-70 кг, в багажника на колата.

От днес без работа остава горският служител, задържан в компанията на бившия шеф на ДАНС за бракониерство. Вместо да дойде на работа, горският стражар дойде, за да бъде освободен. Владимир Петров каза, че е подал молба за напускане.

Петимата участници в нощния лов без разрешително все още нямат повдигнати обвинения. Установява се кой е застрелял дивото прасе.