НОВО 20: Над милион е задигнатата сума от инкасото

Извършителите са четирима, твърди прокуратурата

Общество
08:23 - 16 Ноември 2022
2177
НОВО 20: Над милион е задигнатата сума от инкасото

От обрания инкасо автомобил в София е открадната 7-цифрена сума. Все още не е ясно кои са извършителите на грабежа. Това заяви пред Нова телевизия говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова. До снощи се говореше за половин милион лева. 

По последна информация нападателите са четирима. Били са въоръжени и маскирани. Те са избягали с кола с фалшиви украински номера. По-късно два опожарени автомобила бяха открити край Околовръстното шосе в квартал „Кръстова вада”. Според Прокуратурата колите са на извършителите. Иззети са видеозаписи.

„Това, което знаем, е, че вчера рано сутринта извършителите са се придвижили с два джипа до търговския център на Околовръстното шосе в София. Изчакали са идването на инкасо автомобила.

Те очевидно са знаели, че колата ще бъде там. След това инкасо автомобила е пристигнал, като в него са превозвани касети с банкноти с различен номинал, предназначени за банкоматите на различни банки. Имало е двама служители. Единият е шофирал, а другият е трябвало да зарежда касетите в банкоматите. Колата е можело да се отваря само отвътре”, заяви Петрова.