НОВО 20: Радостин Василев прави партия на отцепниците

Бившият спортен министър затвори офиса на ИТН в Плевен

Политика
18:08 - 19 Юни 2022
8051
НОВО 20: Радостин Василев прави партия на отцепниците

Отцепилият се от ИТН бивш министър на спорта Радостин Василев се замисли дали да не сформира с останалите си съмишленици нов политически проект.

„Съвсем искрено ще съберем един национален форум и ще помислим заедно с тях, защото колективният начин е по-правилен за определяне не бъдещото“, съобщи Василев, цитиран от bgonair.

"Кой кого подкрепя, ще се види на избори", каза той като не потвърди твърдо как хората, напуснали ИТН, ще участват в евентуален предсрочен парламентарен вот. Самият той твърди, че десетки се свързали с него, за подкрепят действията му.

Василев вече не е сигурен, че ще се съберат достатъчно депутати, които да гласуват „против“ вота на недоверие в сряда. "Правителството не би издържало вота на недоверие, като гледам ситуацията в Народното събрание, и ще отидем на избори. Това е моето лично мнение и ако нещо се промени, ще бъда много изненадан", каза ексминистърът днес на брифинг в Плевен.

Василев съобщи, че закрива офисът на "Има такъв народ" в Плевен, който, както той каза, сам е открил и финансирал. Радостин Василев коментира създалата се вчера ситуация с двете декларации от вече бивши и настоящи представители на ИТН в област Плевен, като благодари на структурите, които са застанали зад него.

"Истината е, че ИТН имаше офиси в четири общини - Плевен, Левски, Червен бряг и Пордим. В три от тях - Плевен, Левски и Пордим, партията вече няма офиси", обясни Василев.