НОВО 20: Ритонците отрекоха да са канили Киркоров за тройка

Нямаме пари да осигурим антуража на руския колега у нас, жалват се Катя и Здравко

Свят
22:30 - 12 Октомври 2022
6387
НОВО 20: Ритонците отрекоха да са канили Киркоров за тройка

Не сме канили Филип Киркоров да пее с нас в НДК. Така дует "Ритон" отрече информацията, която сами Катя и Здраво разпространиха още преди дни, че руската звезда, подкрепяща режима и войната на Владимир Путин в Украйна, ще се присъедини към тях на сцената. Киркоров покани собствените си фенове у нас на концерта на ритонците, а информацията бе разпространена мълниеносно - без уточнение, че певецът с български паспорт изобщо няма да пее, а само рекламира изявата на "Ритон".

"Радвам се, че аз - Филип Киркоров, мога да ви поканя на най-новото им шоу. Не пропускайте този празник, ще бъде страхотно", гласеше анонсът. Оказва се обаче, че Киркоров е настоял да запише спота със собствения си глас.

И така у публиката останало впечатление, че и той ще пее с Катя и Здравко, обясняват те. Но едва след мощен залп от критики заради поддръжничеството на Киркоров на кремълския режим. Самите певци от родния дует също се славят като русофили, а герданче със символа на войната "Z" неспирно виси от врата на Здравко, въпреки добронамерените съвети от месеци да го свали и замени с българското "З". 

„Той беше тук за 4 дни по негови си работи и да се видим. Влиза с нас в студиото и каза: „Много ми е интересно”. А анонсите ни ги записва Драго Драганов и Филип казва: „Не, аз ще го запиша”. И Катя му казва, че говори с акцент и не на чист български, но той: „Не, ще се постарая". И така на шега и майтап го записа. Това е по-скоро един шарж”, коментира ритонецът пред Нова телевизия. 

„Няма как да се впише в нашата програма”, каза днес и Катя.

„Филип пристига с антураж от 17 души. Ние нямаме тези възможности. Нашият шоубизнес не е достатъчно богат, за да можем да поканим Филип Киркоров да дойде да пее в нашия концерт”, заявяват още от "Ритон". .