Ново 20: Шофьорът на блъснатата кола в Пловдив - издирван беглец

Мъжът е на 42 г. и има зад гърба си 6 акта и 4 фиша

Общество
13:38 - 15 Април 2021
860
Ново 20: Шофьорът на блъснатата кола в Пловдив - издирван беглец

42-годишен е шофьорът, чиято блъсната кола в пловдивския квартал „Кючук Париж“ осъмна с глоба. 

От полицията в Пловдив съобщиха за „Марица“ как се е стигнало до санкцията. Снощи при проверки по линия „Пътна безопасност“ автопатрул на Първо районно извършвал обход. На кръстовището на бул. „Никола Вапцаров“ с ул. „Пере Тошев“ униформените забелязали въпросната кола, блъсната в антипаркинг колчета в близост до пешеходна пътека.  Шофьорът бил избягал. В изпълнение на наредбата на Общината, на стъклото е залепена глоба с фиш за извършено нарушение, а именно паркиране в зона на кръстовище. 

Тази сутрин шофьорът е установен. Той е 42-годишен пловдивчанин, който живее на бул. „Александър Стамболийски“.  След като го открили, започнал да отрича да е бил зад волана в момента на катастрофата. Обаче поел ангажимент да извика репатрак за своя сметка и да премахне колата от зоната на кръстовището. Изпълнил този свой ангажимент, като возилото вече е вдигнато. Впоследствие признал вина. По случая е започната проверка, чиято цел е да установи причината, поради която шофьорът е избягал, съобщиха от полицията.  Възможно е постъпката му да е провокирана от употреба на алкохол или наркотици. 

Пловдивчанинът има книжка от 24 години. През това време има съставени 6 акта и 4 фиша, всички платени. Нарушенията, за които най-често е санкциониран, са превишение на скоростта и неносене на документи.