Ново 20: Убиецът на граничаря Петър Бъчваров мислил, че стреля по афганистанци

Виновен съм, но стрелях по невнимание, заяви Енгин Ердован

Общество
17:10 - 12 Октомври 2023
2165
Ново 20: Убиецът на граничаря Петър Бъчваров мислил, че стреля по афганистанци

Братята Енгин и Мустафа Ердован, обвинени за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров, отрекоха да е имало умисъл в действията им. Те бяха разпитани в съда в Одрин.

Енгин Ердован призна, че е стрелял в тъмното, след като видял светлина. Помислил, че са афганистанци. Имал пушка, защото в района имало диви прасета и вълци. През това време брат му Мустафа спял. Двамата били полегнали в долчинка на път за близко село, където отивали, за да са овчари.

Мустафа потвърди, че брат му е стрелял, но и той твърди, че в тъмното се заблудил, че стреля по афганистанци. Енгин каза, че не са знаели, че са в гранична зона, нямало табела. „Виновен съм, но стрелях по невнимание. Не приемам обвинението за умишлено убийство“, каза Енгин.

В съдебната зала бяха родителите на убития граничен полицай, които бяха конституирани като частни обвинители. Те нямат финансови претенции, стана ясно в съда. Поискаха само справедлива присъда - доживотен затвор без право на замяна. Адвокатът на семейството Джошкун Молла е категоричен, че убийството е било планирано от братята и е извършено с особена жестокост и дързост.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 14 декември от 12:00 ч.