НОВО 20: Юристите на ГЕРБ и ПП коват приоритетните закони заедно

Николай Денков оглавява екипа на Кирил и Асен, Десислава Атанасова ли ще е от другата страна?

Политика
12:19 - 13 Април 2023
2407
НОВО 20: Юристите на ГЕРБ и ПП коват приоритетните закони заедно

Взехме решение да излъчим екип от осем юристи, които да подготвят законодателна програма за парламента, която да включва законите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), законите, необходими за влизането на България в Шенген и Еврозоната, законите, необходими за съдебната реформа, плюс Закона срещу домашното насилие. Това заяви на брифинг в парламента съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев.

“Заедно с юристи от ГЕРБ да бъдат стиковани тези закони: как ще бъдат приети във времето в този парламент. Евентуално при избор на председател на парламента на ротационен принцип, както сме предложили, да има ясна хронограма във времето как това законодателство се случва така, че да няма изненади с допълнителни закони, които не са приоритетни за българските граждани”, добави той. 

Екипът ще бъде ръководен от акад. Николай Денков. Работата ще започне още през днешния ден. “Идеята е преди следващата сряда, когато е следващото заседание, да има изготвена хронограма с конкретните законопроекти и текстове”, посочи Василев. 

Той подчерта, че ПП-ДБ не водят разговори с ГЕРБ-СДС за правителство. “Имаме ясна позиция, че няма да подкрепим правителство на ГЕРБ с първи мандат или правителство с участие на ГЕРБ. Всички други интерпретации са свободни съчинения”, подчерта той. 

Снимка: Агнес Методиева