НОВО НАПРЕЖЕНИЕ: Хартиената коалиция отложи разпита на министрите

ПП пак въстана срещу четенето на поправките в Изборния кодекс, неразбории в залата

Политика
11:26 - 25 Ноември 2022
1881
НОВО НАПРЕЖЕНИЕ: Хартиената коалиция отложи разпита на министрите

Ново напрежение в пленарната зала възникна след решението на т.нар. хартиена коалиция в състав ГЕРБ-БСП-ДПС да отложи парламентарния контрол за извънредно заседание във вторник, а вместо препитването на министрите, днес да продължи второто четене по изключително спорно прекроения Изборен кодекс. Отново се стигна до реакция от Продължаваме промяната, подобна на вчерашното щурмуване на трибуната. 

Никола Минчев от ПП поиска да не се подлага на гласуване предложението. Но сочените за бъдещи управляващи се наложиха и така идния вторник депутатите ще се съберат за бюджета и за разпита на служебната власт, както бе планиран той днес. 

"Скрихте се зад силата на мнозинството", обвини мнозинството бившият и.д. шеф на НС Мирослав Иванов от "Промяната". Андрей Гюров, шеф на групата, също отправи критики от трибуната.

И "Възраждане" не остана доволна като парламентарна група заради разместването. Петър Петров се ядоса на хартиената коалиция за това, че не се обръщало достаъчно внимание на парламентарния контрол предвид огромното количество натрупани въпроси към МС. 

Снимка: Агнес Методиева