Ново ракетно нападение в Багдад

Демократите ще опитат да ограничат Тръмп за военни действия

Актуални новини
09:47 - 09 Януари 2020
1777
Ново ракетно нападение в Багдад

Две ракети "Катюша" паднаха в "зелената зона" в Багдад, където се намират правителствени служби и посолства на чужди държави, включително американското, предаде actualno, позовавайки се на информация от РИА Новости. Все още няма информация за жертви и щетите.

От своя страна ливанският телевизионен канал Аl-Mayadeen съобщи, че в центъра на Багдад се чуват сирените за въздушна тревога, включително в посолството на САЩ. На 5 януари зелената зона също бе обстреляна.

Това се случи малко преди Камарата на представителите на  САЩ, доминирана от демократите, да обяви, че ще гласува мерки, за да попречи на президента на САЩ Доналд Тръмп да води война с  Иран, след като той нареди убийството на Касем Сюлеймани.

Намерението беше обявено от председателя на камарата и лидер на демократите там Нанси Пелоси. Пелоси казаи, че демократите ще продължат с действията си, тъй като техните тревоги не били успокоени на брифинг при закрити врата пред конгресмените в сряда от държавния секретар Майк Помпео и други висши служители.

"Президентът даде ясно да се разбере, че няма съгласувана стратегия, за да запази безопасността на американския народ, да постигне деескалация с Иран и да осигури стабилност в региона", заяви Пелоси в изявление, цитирано от АФП.