Новогодишен подарък: Кобрата - Джошуа през декември

Спорт
11:41 - 30 Юли 2020
1597
Новогодишен подарък: Кобрата - Джошуа през декември

Дългоочакваният мач между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев няма да се състои преди декември. Това разкри промоутърът на британския световен шампион Еди Хърн.

Антъни Джошуа и Кубрат Пулев трябва да се боксират за титлите на IBF, WBA, WBO и IBO.

Очакваше се срещата да се проведе през ноември в Лондон, но Еди Хърн обяви, че това няма да се случи, а по-вероятно битката да бъде насрочена за началото на декември.

Сблъсъкът при най-тежките в професионалния бокс първоначално трябваше да се проведе на 20 юни, след това бе отложен за 25 юли, след което се заговори, че ще се състои през ноември, а сега вече се твърди, че ще бъде през декември.

Хърн е категоричен, че Джошуа сега е фокусиран изцяло върху Пулев и не гледа към бъдещ сблъсък срещу Тайсън Фюри.

Еди Хърн обяви, че боксовият мач между Джошуа и Пулев е по-вероятно да бъде насрочена за началото на декември, а датите, които се обсъждат са 5 и 12 декември.

Една от причините е, че организаторите искат на мача да присъстват възможно най-много фенове по трибуните. Втората е, че от щаба на Джошуа са поискали двубоят да е малко преди сблъсъка между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър, който е планиран за дните около Коледа.

„Казах на Джошуа да тренира, но да не се претоварва. Предвид обстановката, вариантите пред нас са 5 или 12 декември. Няма как да е по-рано, защото такъв мач трябва да е с публика, при това пред повече от 2 хиляди души. Искам да е тогава, защото Фюри – Уайлдър ще е около Коледа. Така победителите ще имат еднакво време за подготовка за обединителен мач догодина“, коментира Хърн.

Мачът между Джошуа и Пулев не е имал най-гладкият път. Двамата първо трябваше да се бият през 2017 година, но българският боксьор получи контузия в рамото и бе заместен от Карлос Такам.

След като се възстанови, Пулев постигна победи срещу Хюи Фри, Богдан Дину и Райдъл Букър, докато Джошуа победи Александър Поветкин и имаше дуология с Анди Руис-младши.

Остава в крайна сметка да се разбере с точност кога и къде ще бъде боят между Джошуа и Пулев. От екипа на британския боксьор настояват мачът да се проведе в Лондон, докато от щаба на Пулев дойде предложение битката да се състои в Пула Арена в Хърватия.