Новолуние и Слънчево затъмнение в Телец

Вижте кои знаци трябва да внимават повече

Астро
07:30 - 30 Април 2022
3807
Новолуние и Слънчево затъмнение в Телец

На 30 април в часовете от 00:38 до 03:19 българско време Луната е в Овен и вече е „без курс“ – не образува главни аспекти с другите планети и се подготвя да смени знака. В 03:20 часа тя преминава в земния знак Телец, където ще бъде до 13:46 часа на 2 май.

Принципно Луната в Телец внася сериозно спокойствие, търпение, постоянство и упоритост. В този знак тя „се чувства добре“, т.е. влиянието й е по-меко и положително. Разбира се, упоритостта трябва да е в нормите и да не преминава в твърдоглавие. В такива дни обикновено се чувстваме уравновесени, спокойни и творчески настроени. Привличат ни красивите и стойностни неща и хора, по-практични и сме и умеем да ценим положителните неща в живота.

Освен, че сме ценители на красотата, в такива дни сме ценители и на вкусната храна, на добре подредената маса. Стремим се да си угаждаме, но не бива да се прекалява с количеството храна или питиета. През деня Луната е „скрита“ все още от Слънцето, тъй като точният съвпад на двете светила (Новолуние) е в 23:28 часа българско време.

Днес, освен че е Новолуние, има и частично слънчево затъмнение на 10-11 градуса в Телец.

То е в съвпад с планетата на новото, неочакваното, обратите, безпокойствата и революциите Уран. По време на и в дните около затъмнения се повишава опасността от природни катаклизми и тежки инциденти. А Уран е планета, създаваща предпоставка и за разрушения, бури / урагани и други бедствия по света. Новолунието и Уран в Телец образуват хармоничен аспект с Марс в Риби, а земната и водната стихии са в синхрон. Денят е подходящ за провеждане на лунната диета за изчистване на организма от токсините.

В личен план денят, а и следващите около две седмици се очертават много по-ползотворни и успешни за родените под знаците и особено през първа декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Очакват ви вълнуващи преживявания, внезапни приятни обрати и постижения – както в професионален аспект, така и в личния живот. Влиянието на затъмнението и проявлението му в събитиен план е строго индивидуално при всеки човек според личния му хороскоп.

Денят ще бъде по-напрегнат емоционално и изненадите могат да са по-скоро неприятни за родените през първа декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за представителите на първа декада от знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Освен че е Новолуние, по-проблемен е съвпадът му с Уран. Както вече споменах, той носи внезапни и неочаквани събития.

Повишена е опасността от сериозни конфликти, обрати в отношенията и в някои важни за вас дела, което да доведе и до сериозен стрес. Най-силно ще бъде влиянието за първите четири знака (особено за родените между 28.04 и 02.05, както и за всички други хора, които имат рождена планета около 8-12 градуса на Телец), като това е валидно не само за деня, а и за някои определени дни до 16 май, когато е пълното лунно затъмнение и Пълнолуние. Не бива да се страхувате от затъмненията.

Те не винаги имат крайно негативно влияние, но са белег за навлизане в нов етап от живота и за събития. За Лъв, Скорпион и Водолей периодът е по-стресов, не мога да скрия това.

Но при Телците зависи изключително от това рожденото Слънце дали е хармонично аспектирано от други рождени планети или има дисхармонични такива. При дисхармонични няма да мине без напрежение както деня, така и следващите две седмици. Бъдете предпазливи и разумни.

Уран повишава опасността от финансови загуби или неприятности от финансов характер (Телец), проблеми в любовта и връзките, здравословни грижи (може да не е лично с вас, а с близък роднина) – неочаквани шокови ситуации (Уран), липса на самоуважение и ниска самооценка – Телецът и Венера, която го управлява, имат силна връзка с нашите ценности.

Да се внимава при работа с режещи машини, с електричество и кабели, по време на шофиране и т.н. Не предприемайте пътуване на дълъг път (особено със самолет) и какъвто и да е риск до 17 – 18 май. Но ако рожденото ви Слънце е само с хармонични аспекти от другите планети в хороскопа, тогава пак очаквайте важни събития и изненади, но те ще са положителни или приключващи на по-късен етап успешно и във ваша полза. При Уран винаги всичко се развива шеметно и внезапно. Бъдете здрави!

ВЛИЯНИЕТО НА СЛЪНЧЕВОТО ЗАТЪМНЕНИЕ В СВЕТОВЕН ПЛАН

Слънчевото затъмнение ще бъде видимо от Южна Америка, Антарктида, Тихи океан и островните държави там. Съответно и влиянието му ще бъде най-силно в тези региони, където може да се очакват и природни катаклизми. Това, че едно затъмнение не е видимо от други държави и региони, не означава, че няма да има влияние върху процесите и в други държави.

Под знака Телец са Украйна, Молдова, Кипър, Швейцария, Австралия, Швеция, България, Тайван и частично Норвегия. В хороскопите и на други държави има засегнати планети (квадратури и опозиции), затова ще включа и някои от тях – Румъния, Турция, Хърватия, Сърбия, Полша, Италия, Словения, Германия, Великобритания, Канада, Израел, Северна Корея, Латвия, Иран, Египет, Япония и други. Бавно и постепенно с нарастването на Луната до и малко след пълното лунно затъмнение на 16 май, когато се очаква пикът, двете затъмнения ще оказват силно влияние върху процесите в тези държави. Това обаче е строго индивидуално за всяка от тях. Телецът е знак, управляван от Венера, която се свързва с парите и финансовите въпроси, както и с партньорствата.

А Уран се свързва с революциите и стремежа към свобода, космонавтиката, въздушния транспорт, технологиите, медиите, катастрофите и авариите, стихийните бедствия и разрушения, внезапните удари и обрати, политическите партии и всякакви други обществени организации / сдружения.

Затова можем да очакваме в негативен аспект както природни бедствия с разрушения в някои страни, така и фалити на фирми / банки, стачки и протести, авиационни инциденти; стартиране на сериозни промени във финансовата и социалната сфера, в сферата на изкуството и културата (Телец и Венера).

Тенденциозно не съм споменала Русия и САЩ, защото на тях трябва да се отдели специално внимание. Русия е под знака Водолей и въпреки трудностите и ограниченията от страна на Сатурн във Водолей за тях, не бива да се забравя, че Сатурн е в много силна позиция в този знак сега. На всеки е ясно, че ни предстоят трудни месеци във финансово-икономически план за целия свят, но за някои ще е по-тежко.

Слънцето в мунданната астрология представя президентите, кралете, царете и всякакви други лица от най-високо ниво в йерархията. Съвпадът на затъмнението с Уран (самолети, техника) създава сериозна опасност за живота на такава висша фигура в световен план по време на пътуване. На 10.04.2010 год. загина в самолетна катастрофа полският президент Лех Качински. На 15.03.2010 год. имаше Новолуние в знака Риби, което съвпадаше с Уран и също бележеше периода до 1 месец след него като доста критичен за живота на президент или друга висша фигура от управлението.

Но сега такъв съвпад се случва по време на слънчево затъмнение, което е с по-мощно влияние. Най-уязвими висши лица (както и известни личности от средите на изкуството) са родените под знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Не бих искала тенденциозно да спомена имена, но уязвима е и кралска особа тази година. Положителното проявление, което можем да очакваме от това затъмнение, са свързани с науката, медицината и изкуствата. Венера, която управлява знака Телец и самото затъмнение, е в творческия знак Риби и съвпада с Юпитер и Нептун.

Ще имаме шанс за откриването на лекарства при лечението на някои нелечими досега болести и инфекции, за много добро развитие на изкуствата и научни открития и нововъведения. Това се потвърждава и от позицията на Марс в Риби, който е в много благоприятен аспект към затъмнението в Телец.

Риби, освен с медицината и служенето, се свързва също вярата, религията, състраданието, общочовешката най-висша любов, хуманитарната помощ и подкрепа за хората в нужда.

Прекрасният съвпад на Венера, Юпитер и Нептун в Риби показват и възможността за появата на деца, които могат да станат много успешни, световно известни и да заемат високи позиции в сферата на изкуството, медицината, църквата. Риби е знак и на ясновидството. Очакваме раждането на бъдещи известни ясновидци, лечители, религиозни лидери, духовни учители, както и появата на нови организации и религиозни движения.