Новолуние в Близнаци

Астро
06:22 - 30 Май 2022
3490
Новолуние в Близнаци

В първия работен ден на новата седмица, 30 май, Луната транзитира през въздушния знак Близнаци, където ще бъде до 08:49 часа на 1 юни. На 30 май в 14:30 часа е Новолуние в знака Близнаци.

Ако ви предстоят важни срещи, взимане на решения, нови начинания, търговски сделки или покупки направете го след 14:31 часа. До тогава Луната е „скрита“ от Слънцето и не е благоприятно да се вършат тези важни дела. Новолунието в Близнаци е добро за общуване, разрешаване на важни въпроси, покупка на нови техника или автомобили, уреждане на документи и договори, но не преди 5 юни когато и Меркурий вече ще бъде в директен ход.

До тогава преговаряйте, обмисляйте, правете корекции и проучвания, а от 5 юни нататък задвижвайте новите си проекти. На 30 май преди точният съвпад на Луната със Слънцето мисленето и реакциите ни могат да са по-хаотични, а настроението променливо. Слънцето и Луната са в хармоничен аспект с Марс и Юпитер в Овен.

Денят е благоприятен за провеждане на лунната диета за изчистване на организма от токсините, за работа с документи и информация, а след 14:30 часа – за преговори, подписване на договори, взимане на решения и други по-важни задачи.

При Луна в Близнаци сме настроени позитивно, общуваме по-леко, по-адаптивни сме и имаме възможност да постигнем единомислие с околните. Марс в Овен ще помага за постигането на целите при по-смелите и инициативни хора, а Юпитер ще носи повече късмет и възможност за големи постижения при някои хора. В негативен план съвпадът на Марс (войните, инцидентите, пожарите) и Юпитер (вярата, религията, закона) могат да засилят военната агресия и нападения, да има по-мащабни пожари в някои региони и нападения над храмове или по време на спортни / концертни мероприятия на открито, инциденти с влакове и други както на самия ден, така и през следващите две седмици.

Новолунието в Близнаци съвпада с Уран от хороскопа на САЩ и там са възможни изненадващи промени и всякакви инциденти. И не е само това, има още други предизвикателни планетни разположения за тях. Други по-уязвими държави са Афганистан, Франция, Португалия, Германия, Исландия, Конго, съседните на нас страни и т.н. При всички проявленията ще са различни, но не особено благоприятни.

Луната на този ден и самото Новолуние на 9 градуса в Близнаци може да имат по-неблагоприятно влияние в емоционално отношение, във физически аспект или в други житейски сфери за родените през първа декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за представителите на Телец, Рак, Скорпион и Козирог от първа декада. По-осезаемо ще го усетят първите четири знака и вероятно около 15 – 21 юни.

Бъдете внимателни в общуването с хората, в отношенията с роднини и колеги, в договорните отношения и търговията, както и при шофиране или пресичане на улици.

Пазете личната си и служебна информация, добре премисляйте преди да говорите пред когото и да било. Меркурий и Близнаци основно имат връзка с комуникациите, техниката, образованието, преговорите, транспорта и пътищата. Не бива да се пропуска и една важна подробност – позицията на Юпитер и Марс в Овен, които са в хармоничен аспект към Слънцето на представителите на Близнаци и Стрелец, така че при тях не очаквам неразрешими и твърде стресиращи ситуации.

Луната и Новолунието в Близнаци ще имат по-благотворно влияние както на самия ден, така през следващите около две седмици при родените под знаците и предимно през първа декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. Ще се радвате на изяви, успехи и победи, на благоприятно развитие по важни за вас въпроси или взаимоотношения. Много добър период за спортистите, адвокатите, работещите в сферата на международната търговия, туризма, закона, изкуството, рекламната и издателска дейност.

Посланието на Новолунието в Близнаци е общуване и разговори, проява на разум, адаптация. Бъдете здрави!