Новолуние в Лъв

Астро
06:47 - 28 Юли 2022
3762
Новолуние в Лъв

На 28 юли в часовете от 03:54 до 09:36 Луната в Рак е „без курс“.  В 09:37 часа тя преминава в огнения знак Лъв, където ще бъде до 21:10 часа на 30 юли. През следващите три дни тя ще засили желанието ни за признание, лидерски позиции, лукс, любов и забавления. Преживяванията са силни, като в някои ситуации могат да бъдат и драматични, ако се почувстваме пренебрегнати. Лъвът по природа е сърдечен, слънчев и позитивен, честолюбив и със самочувствие. Щедър е към хората, които обича и уважава.

През деня Луната е „невидима“, тъй като в 20:55 часа е Новолуние на 6 градуса в Лъв. Емоциите и преживяванията при някои хора може да са объркани, нестабилни. Енергията ни е в своя минимум днес и е препоръчително да не се натоварваме прекалено с физически труд, спорт и емоции – уязвимо е сърцето през следващите три дни, които са неблагоприятни за операции на сърце. Днес е добре да направим план за бъдещите си действия и нови начинания, които може да стартираме след 3-4 дни най-рано. Денят е добър за творчески дейности, интимни и бизнес срещи, разговори с висшестоящи лица, занимания и игри с децата и любимите ни хора, организиране на почивки и отпуски, покупка на красиви и стойностни неща (бижута, дрехи, аксесоари, картини и други), за посещение на обществени културни мероприятия – концерт, театър, кино, изложба, цирк, партита, спортни състезания и всякакви други места за забавления.

Днешният ден може да бъде по-натоварен емоционално за родените предимно през първа декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Рак, Дева, Козирог и Риби от първа декада.

Дисхармоничният аспект на Слънцето и Луната в Лъв към вашето рождено Слънце може да затруднява изявите ви и постигането на целите, да чувствате силно вътрешно напрежение и желание за внимание, да действате по-импулсивно. Нужно е да сте по-сдържани и предпазливи в отношенията с хората, да не се натоварвате прекалено и да не рискувате. Меркурий в Лъв вече е активирал доста напрегната конфигурация (таоквадратура – двоен квадрат) с Марс и Уран в Телец, както и със Сатурн във Водолей.

Към Меркурий ще се присъедини в утрешния ден (29 юли) Луната в Лъв. Тази напрегната конфигурация засяга всички, които имат рождено Слънце, Асцендент и други рождени планети в знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Не планирайте пътуване на дълъг път през следващите 2-3 дни, шофирайте много внимателно, предпазвайте се от неприятности и инциденти. Не влизайте в конфликти, дори и да е в опит да защитите някого. Възможни са кризисни ситуации, инфарктни и други шокови състояния, токови удари, катастрофи, загуба на документи или информация, грижи около близки и други.

В световен план е повишена опасността от агресивни прояви между млади хора и инциденти с младежи, палежи на автомобили, пожари и експлозии, технически аварии, природни катаклизми и аномалии. Както споменах в статията си преди време за транзита на Марс в Телец, в края на месец юли звездите повишават силно напрежението в личен и в световен план. Уран е планета свързана с авиацията, а Меркурий с транспорта и пътищата.

А това, както вече виждаме, провокира стачки и протести на работещите в пътното строителство, отмяна на полети на Луфтханза. Може да се очаква и криза с доставките на газ, трусове на борсите, големи загуби на пари и фалити.

Днешният ден, а и следващите 7 дни се очертават много по-успешни и позитивни по отношение на преживяванията за родените под знаците и особено през първа декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Новолунието днес, освен че е в хармонични аспекти към Слънцето ви, то образува такъв аспект и с Юпитер в Овен от картата на самото Новолуние. Въпреки, че енергията в такива дни е понижена, вие ще сте по-енергични и ентусиазирани от останалите.

По-градивно ще използвате силната слънчева енергия на Лъв и можете да разчитате на късмет и положителни събития през следващите дни, стига да нямате в рождения хороскоп някой провокативен аспект между планети в Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Дори и да имате такъв, Юпитер ще ви пази и все пак не „дърпайте дявола за опашката“. Юпитер е планета на растежа, успеха и богатството. Някои от вас ще се радват на успехи и постижения, на израстване в кариерата и заемане на по-престижни длъжности. Други пък ще се радват на придобивки и нови попълнения в семейството, на повече приходи и печалби, на ценни контакти със задгранични партньори и възможности за бъдещ успех.

Имайте предвид, че Юпитер в Овен вече е стационарен (забавя своя ход) и се подготвя за своето ретроградно движение от 29.07.2022 г. до 23.11.2022 г. включително. Юпитер е планета, свързана предимно с обществения живот, но не бива да се заблуждаваме, че не оказва влияние и в личен план. Препоръчително е в този голям интервал от време да бъдем по-умерени - да не предприемаме твърде големи стъпки и рисковани бизнес действия.

Като планета на висшето образование и закона, може да се отрази по-неблагоприятно в обучението или в съдебни спорове. В обществен план не можем да разчитаме на финансов растеж и развитие.

Проблеми могат да възникнат в сферите на висшето образование, законодателството, международните отношения, вносът и износът, международният транспорт и туризъм, рекламните и издателски фирми. Те ще се усетят по-осезаемо от края на месец август и през септември. Затова използвайте ретроградното движение на Юпитер градивно – вгледайте се в себе си и в своите минали действия, направете анализ на наученото и усвоеното. Периодът е добър за корекции и поправки (особено в образованието, законодателството и международните отношения), за творчески и духовни дейности. Не бива нищо да се прави прибързано и импулсивно, а да се надгражда постигнатото. Бъдете здрави!