Новолуние в Овен е

Астро
07:12 - 01 Април 2022
7492
Новолуние в Овен е

На 1 април Луната продължава транзита си през кардиналния огнен знак Овен. Енергията ни е в своя минимум, тъй като в 09:24 часа е Новолуние на 11 – 12 градуса в Овен. Но този знак по принцип е енергичен и активен, затова емоциите ни днес ще са много силни.

Препоръчително е да сме търпеливи, да не реагираме остро и агресивно, да бъдем по-внимателни в действията си и в общуването с хората. Денят е подходящ за краткосрочни планове и действия с бърз ефект и резултат, за провеждане на лунната диета за изчистване на организма от токсините.

Новите начинания или проекти е добре да се започнат след 4 април (ако искате да бъдат успешни) до следващото Пълнолуние на 16 април при растяща Луна след като отминат и неблагоприятните аспекти на Луната в Телец между 2 и 4 април.

Това Новолуние съвпада с планетата на комуникациите Меркурий, който също е в Овен.

То не образува дисхармонични аспекти към другите планети, затова то ни дава чудесна възможност за поставяне началото на смели проекти, нови научни открития и нововъведения, постигане на разбирателство с хора, които са важни за нашето развитие и цели. Вярно, че този съвпад е в експресивния Овен, но на успех могат да разчитат смелите и инициативни хора.

Планетният управител на това Новолуние, Марс, съвпада с Венера и Сатурн във Водолей, което в световен план ще окаже и неблагоприятно влияние, създавайки трудности и ограничения (Сатурн), затова трябва да бъдем гъвкави и готови за компромиси и сътрудничество. Опасността от енергийна криза не е малка, особено след отказа на държави да заплащат доставките на газ с рубли. Това трябва да се има предвид и да се внимава в действията и решенията в тази насока.

Денят е по-неблагоприятен в емоционално отношение за родените през втора декада на Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за представителите на Телец, Дева, Скорпион и Риби от втора декада.

При Луна в Овен съществува опасност от по-агресивни прояви, поради силното вътрешно напрежение и склонност към риск. Предпазвайте се от конфликти, травми и инциденти. Внимавайте за пожари и взривове. За Овен най-голямото изпитание е търпението, което този знак не притежава, както и импулсивността му. Затова препоръката ми към посочените знаци на втора декада, особено за първите четири, е днес да сте по-въздържани и предпазливи в контактите си.

Луната, Слънцето и Меркурий в Овен както днес, така и през следващите седем дни са хармонично разположени и съответно влиянието им ще бъде по-положително за родените през втора декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Имате голямо желание за общуване и разговори, за срещи и купони с приятели, за изяви и постижения. Настроени сте оптимистично. Имате шанс да осъществите своите планове в личния и професионален живот.

Но спазвайте едно основно правило – бъдете търпеливи и следвайте мечтите си с постоянство. Много по-будни сте и изпълнени с вдъхновение, с жажда за живот. Както този ден, така и следващата седмица е добро време за търговски сделки, покупка на техника или автомобил, за обучение и всякакви интелектуални дейности, нови начинания, пътувания и т.н.

В здравословен план при Луна в Овен е уязвимо мозъчното кръвообращение и главата за травми.

Денят не е добър за операции, с изключение на животоспасяващите, особено за мозъчни и очни операции, и интервенции при болни от сърдечно-съдови заболявания. Не е благоприятен и за вадене на горни зъби. Бъдете здрави!