Новолуние в Рак

Астро
06:24 - 29 Юни 2022
4776
Новолуние в Рак

На 29 юни Луната транзитира през водния знак Рак, като в 05:52 часа българско време е Новолуние на 7 – 8 градуса в Рак. Новолунието е време за нови начинания и проекти през следващите две седмици. Ракът е знак, свързан със семейството, домът, родината, предците.

В мунданната астрология представя вътрешната политика и народа. През следващите два дни на дневен ред ще бъдат важни въпроси, свързани със сигурността в страната ни, социални и здравни теми, цените и качеството на храните от първа необходимост, развитието на земеделието, горивата, недвижимите имоти, състоянието на водите и други екологични въпроси.

Това Новолуние е в съвпад с Лилит (Черната Луна) и е в дисхармоничен аспект с Юпитер в Овен. Лилит ще бъде до 09.01.2023 год. в Рак и подтиква към изкушения, засилва страховете и комплексите, изкривява вижданията ни за семейни ценности и ролята на родителите. До тогава много хора ще чувстват неудовлетворение в своята родина и все по-често ще емигрират в други страни. Дисхармоничният аспект на двете светила от Новолунието и Лилит към Юпитер в Овен (планетата на вярата, възгледите ни за живота, закона) могат да създадат предпоставка за сериозни законови нарушения от страна на хора и управляващи.

Лилит в Рак при хора с планети в този знак в хороскопа си (Слънце, Луна, Марс и т.н.) може да отключи психози, храносмилателни или генетични заболявания.

А през следващите две седмици в световен план не са изключени чести хранителни и от друго естество интоксикации, енергийно вмешателство, наводнения, инциденти във вода, екологични замърсявания на водни басейни, реки, езера и т.н. Марс в Овен също е в доста опасен аспект към Плутон в Козирог до 5 юли и те, освен че засилват сериозно напрежението в политиката, създават опасност за тежки инциденти, убийства и атентати.

Днешният ден е неблагоприятен в личен план за родените през първа и втора декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от същите две декади. Не позволявайте да ви влияят, да ви връхлитат страхове. Не реагирайте твърде емоционално и не приемайте твърде лично всичко. Бъдете в спокойна среда и не се натоварвайте. Ограничете личните контакти, особено юнските Раци.

Не предприемайте рисковани действия. Избягвайте къпане в неохраняеми водоеми и плажове, пътуване с влак и неправилно преминаване през ж.п. прелези. Възможни са конфликти в семейството, със съседи или с други роднини, както и инциденти. Следващите два дни не са подходящи за покупка на недвижимо имущество. Не са изключени и имотни измами, инциденти във вода, отравяния с храна. Спазвайте правилата и законите, за да избегнете неприятности с властта.

Единственото възможно положително проявление с Лилит и Новолунието в Рак е възможността за зачеване. Подходящ ден за провеждане на лунната диета за изчистване на токсините от организма.

Новолунието в Рак както на самия 29 юни, така и през следващите две седмици е с по-положително влияние за родените през първа декада, а на днешния ден и за втора декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. И все пак, днес енергията ни е в своя минимум, затова е препоръчително да не се натоварваме прекалено, особено психически. Храната трябва да бъде добре подбрана и качествена. Да се избягват алкохола, месото, месните произведения, пържени и мазни храни – уязвима е и храносмилателната система. Денят не е благоприятен за операции, особено в областта на стомаха и млечните жлези, за отстраняване на туморни образувания. Честит имен ден на всички именици днес, празнуващи Петров ден! Бъдете здрави!