НСО пази Доган по фалшив сигнал на Джевдет Чакъров

Според МВР заплаха за Сокола няма, гардовете го бранят по изрична заповед на Румен Радев

Политика
21:25 - 30 Август 2024
3237
НСО пази Доган по фалшив сигнал на Джевдет Чакъров

Ако се чудите на какво основание НСО слага охрана на незаемация никакъв официален пост Ахмед Демир Доган, отговорът е - заради фалшивия сигнал на марионетката на Сокола Джевдет Чакъров, който разиграва МВР и ДАНС с някаква уж заплаха за живота на ментора му.

При това вътрешният министър Атанас Илков официално обяви, че няма заплаха за живота на Доган.

Още вчера стана ясно, че председателят на ДПС - деребеи Джевдет Чакъров е пуснал "сигнал" до МВР и ДАНС за заплаха за живота на почетния председател. Веднага, вероятно с рамо от Президентството, е задействана машината за  осигуряването на държавни гардове.

Въпросният зов за помощ е изпратен на 28 август 2024 г. до Държавна агенция „Национална сигурност“. Проверката на данните обаче не потвърждава изнесеното в сигнала.

Сокола се е окопал в "Росенец" и наднича зад оградата

Мотивът на Чакъров бил, че на Доган била свалена частната охрана, след като Данаил Папазов го извадил от собствеността на всички общи фирми. Истината обаче е, че частните гардове са останали да охраняват Доган, но поискали да им се плаща, а Почетния отказал.

Според депесари частната охрана на Ахмед Доган струва между 100 и 150 000 лева на месец, която досега била плащана от фирмата на Данаил Папазов.

След като Доган отказал да плаща на частните охранители, по настояване на президента, спешно е свикана комисията, която взима решение НСО и МВР веднага да започнат да охраняват почетния лидер на ДПС Ахмед Доган.

Всичко това, въпреки недвусмисленото твърдение на МВР, че "изнесените факти и обстоятелства не се потвърждават, тъй като е установено, че въпросното лице, посочено от подателя, не е било във фиксирания период от време на конкретното място".

По-рано вътрешният министър Атанас Илков потвърди, че вчера е подаден сигнал свързан със сигурността на Ахмед Доган.

Комисията в НСО включва началника на службата Емил Тонев, председателя на ДАНС Пламен Тончев и главния секретар на МВР. Двама от тях са пряко назначени от Румен Радев.

Сигурно НСО пази почетния от нова атака по вода от Христо Иванов

Гардовете са в "Росенец" още преди няколко дни, което може да стане единствено със съгласието на държавния глава. Нещо повече - засечено е посещение на шефа на НСО ген. Тонев в морския сарай на Доган.

Припомняме, че държавната охрана на Ахмед Доган беше свалена точно по нареждане на президента Радев през лятото на 2020 година, след като Христо Иванов акостира геройски с лодка на плажа на "Росенец" като пръв борец срещу Доган и задкулисието.

След това беше създадена частна охранителна фирма под шапката на ТЕЦ-Варна с 40 служители, която пое грижите на почетния председател. Ахмед Доган към този момент се намира в "Росенец". Отвън има патрулиращи коли на МВР, на НСО и на жандармерията.