Нудистите в Испания се разбунтуваха

Възмутени са, че стават обект на подигравки и фон на селфитата на случайните посетители, докато плажуват голи

Новини
13:00 - 17 Август 2023
3555
Нудистите в Испания се разбунтуваха

Около 50 плажа в Каталуния от десетилетия са известни като места, определени за "свещени" за нудистите. Но от неотдавна онези, които често посещават тези плажове, са на бойна нога срещу множеството туристи, които са започнали да се появяват на тях, все още облечени.

Разгневени от "липсата на уважение" към нудистката традиция, каталунците дават отпор.

Дългогодишният нудист Сегимон Ровира, който води кампания от името на Федерацията на нудистите в Каталуния, е написал писмо до местното правителство с искане за среща, на която да се разгледа въпросът,

който се описва като "дискриминация, с която нудистите се сблъскват на плажовете в Каталуния".

Групата обмисля също така да започне кампании в социалните медии, да постави табели и да организира протести, за да повиши осведомеността за това, че някои плажове са предназначени за онези, които предпочитат да бъдат в единство с природата.

"Текстилната инвазия", както я наричат местните медии, е предизвикана от големия брой туристи и социалните медии. Множеството пътешественици, които пишат блогове и пътеводители, често споменават изключителната природна красота на района, но пропускат да споменат връзката му с нудизма.

В резултат на това туристите често се появяват и решават да останат облечени в бански костюми, което кара някои нудисти да се чувстват много неудобно.

"Има нудисти, които са спрели да ходят на някои плажове, защото са твърде претъпкани и има твърде много хора, облечени в бански костюми, и те се чувстват некомфортно. Хората, които са голи, не искат да попадат на снимки в социалните мрежи", казва Ровира.

Твърди се, че някои смели нудисти са упорствали, но след това са станали обект на смях и подигравки. Не е изненадващо, че жените по-често получават обиди. Ровира обяснява, че смисълът на специалните зони за нудисти е да се гарантира безопасността и благополучието им.

Надяваме се, че кампанията ще помогне на нудистите да си върнат безопасните места по каталунските брегове, категоричен е Ровира.