НВО ще снима „Домът на дракона”

Тв компанията се отказа от „Кървава луна”, ще разкаже за завладяването на Вестерос от дома Таргариен

Култура
16:00 - 30 Октомври 2019
4003
НВО ще снима „Домът на дракона”

HBO отмени планирания сериал, разказващ предисторията на оригиналния „Игра на тронове“ по време на Епохата на героите и Дългата нощ, наречен „Кървава луна“.

В същото време тв компанията нареди да се филмира предисторията за завладяването и управлението на Вестерос от дом Таргариен.

Действието се развива около 300 години преди събитията от оригиналната поредица, която завърши осемсезонния маратон през май. Новото заглавие е „Домът на дракона“. Вълнуващата предистория официално получи поръчка за цял сезон от 10 епизода. Познатият ни вече режисьор на „Игра на тронове“ Мигел Сапочник ще командва пилотния и допълнителните епизоди. Джордж Р. Р. Мартин сътрудничи в създаването на сериала с Райън Кондал.

Сапочник и Кондал ще бъдат идейните двигатели на сагата и ще са изпълнителни продуценти заедно с Мартин и Винс Жерарди. Кейси Блоа, президент на HBO-програмиранете, споделя: „Вселената на „Игра на тронове“ е толкова богата на истории. Очакваме с нетърпение да открием произхода на дом Таргариен и по-ранните дни на Вестерос заедно с Мигел, Райън и Джордж.“

„Домът на дракона“ е базиран на книгата на Мартин „Огън и кръв“ от 2019-а, разказваща за историята на дом Таргариен в рамките на около 150 години и е публикувана през ноември 2018-а.

Писателят-продуцент на „Игра на тронове“ Брайън Когман първоначално разработва проекта за телевизионната мрежа. Подобно на другия сериал предистория, действието се развива много преди събитията в „Игра на тронове“, но не чак толкова назад във времето, колкото проектът Goldman - няколкостотин години преди Нед Старк и Денерис Таргариен.

Така Вестерос ще изглежда малко по-различен, отколкото е в „Игра на тронове“, въз основа на написаното от Мартин за епохата. Събитията в новата поредица в крайна сметка ще доведат до „Танцът на драконите“, мащабна гражданска война в Седемте кралства, водеща се между два враждуващи клона на дом Таргариен.