Няма 8-и март! Зарязани съпруги топят бившите пред НАП

Любопитно
20:40 - 08 Март 2021
4512
Няма 8-и март! Зарязани съпруги топят бившите пред НАП

8-и март или не, истината не може да се крие! Зарязани съпруги мъстят на бившите си, като ги топят пред НАП за охолен живот и скъпи придобивки, които не съответстват на декларираните им официални доходи.

Напоследък зачестяват и сигналите към приходната агенция от наематели, които имат подозрения, че бившите им хазяи не са си обявили доходите от наем в данъчната декларация, пише "Телеграф".

Най-много сигнали в НАП обаче са за неиздадени от търговци касови бележки. Това разказаха пред „Телеграф“ от приходното ведомство.

Сигнали се подават както през кол центъра на НАП, така и в офисите й с писма, към които могат да се прикрепят доказателства и документи. Само през кол центъра миналата година са били получени 2273 броя обаждания за укриване на данъци, данъчни и осигурителни нарушения и неиздаване на касови бележки или фактура. Те обаче намаляват спрямо 2019-а, когато са били 2684 броя.

Приблизително същото количество сигнали годишно се подават и писмено.

Най-голям брой са за неиздаване на фискален бон или фактура. Много жалби има и от работници и служители срещу техните работодатели – за изплащане на по-високи доходи, но деклариране на по-ниски, за неподадени осигурителни декларации и т.н. От миналата година, когато НАП, пое и надзора над хазарта, се получават и сигнали за нарушения в хазартните дейности. Зачестяват и сигналите за нарушения при електронната търговия.

Част от сигналите са за укриване на доходи от физически и юридически лица. Към тях спадат и тези от съпруги, които топят бившия, че си е купил скъпи придобивки като луксозни коли и маркови часовници, но не е декларирал всичките си доходи пред данъчните.