Няма да има нов стадион на ЦСКА в Борисовата градина

Кметът Йорданка Фандъкова разрешава само подобрения, архитект Ковачев чака предложения от червените

Спорт
06:37 - 06 Юни 2019
3457
Няма да има нов стадион на ЦСКА в Борисовата градина

В Университета за архитектура, строителство и градоустройство се състоя първото обществено обсъждане на проекта за Подробен устройствен план на Борисовата градина. Автор на проекта на ПУП е арх. Атанас Ковачев и неговото студио.

Йорданка Фандъкова заяви по време на общественото обсъждане, че като кмет ще гарантира, че мнозинството в Столичния общински съвет ще подкрепи най-консервативния подход за Подробен устройствен план на Борисовата градина - никакво строителство. 

Тя е готова да върне проект, който разрешава строителство в Борисова градина. 

Проектът на арх. Ковачев спечели след конкурс за избор на проектант и това е най-консервативният от всички проекти за Борисовата градина, участвали в конкурса. 

Фандъкова заяви: "Моята позиция като кмет, която ще защитавам, е категорична и ясна. Запазване на Борисовата градина и гарантиране липсата на застрояване, каза кметът. 

Кметът ще настоява "Спортна София" и конната база да си останат там, където са в момента.

"Никакви климатични училища, няма необходимост от такова нещо", каза кметът.

Фандъкова е категорична, че стадионите имат нужда от модернизация, но реконструкцията им трябва да бъде в съществуващите терени, за да няма никакво строителство и разширяване в Борисовата градина.

Арх. Ковачев заяви, че той не е предвидил ново строителство на стадион Българска армия, но е готов да разгледа предложения от клуба.