Няма лъжа, няма измама: Чудовището от Лох Нес съществува (УНИКАЛНА СНИМКА)

Зоната на здрача
18:47 - 07 Октомври 2020
10840
Няма лъжа, няма измама: Чудовището от Лох Нес съществува (УНИКАЛНА СНИМКА)

Гид представи най-убедителното доказателство, че чудовището от Лох Нес съществува. Тайнственото създание, наричано от някои народи „Неси“, е своеобразна градска легенда и популярна туристическа атракция в Шотландия. В миналото е имало толкова много „срещи“ с подводното чудовище, че дори е създаден „Официален регистър на срещите“.

Туристическият гид Роналд Макензи записа най-новата „среща“ с Неси със сонарно оборудване по време на неотдавнашен круиз. Други ловци на чудовища, които редовно следят регистъра на срещите, твърдят, че това изображение предоставя "най-убедителното доказателство", че мистериозното създание съществува. Срещата се е случила на място, където водата достига дълбочина 189 метра.

Бяхме точно в средата на езерото Лох Нес. Сцената продължи около 10 секунди и никога през живота си не съм виждал подобно нещо. Беше дълго поне 10 метра", казва Макензи. Той обаче не твърди с абсолютна сигурност, че яркото изображение на сонара е „хванало“ чудовище с дълъг врат, а не нещо земно.

„Вярвам, че има нещо в езерото, което никой не можа да каже какво е - дали е голяма змиорка или есетра, или някаква голяма риба, или пък Неси“, уточни Макензи.

Експерти, които са изследвали снимката на Макензи, я описват като „100 процента автентична“, но също така заявяват, че е възможно изображението на нея да е голяма риба като есетра. Експертът от Лох Нес Стив Фелтъм определи снимката като "изключително вълнуваща".

"Познавам Роналд Макензи от 30 години. Той е човек, който не търси публичност и смята за фантасмагории теориите за Неси", коментира Фелтъм снимката.