НЯМА МЪРДАНЕ: Връчват призовки на длъжници , докато са в Гърция

Актуални новини
11:05 - 09 Октомври 2024
3959
НЯМА МЪРДАНЕ: Връчват призовки на длъжници, докато са в Гърция

Българските съдебни изпълнители могат да се обръщат директно към гръцките си колеги за връчване на призовки по изпълнителни дела на длъжници, пребиваващи в Гърция.

Трансграничното изпълнение на съдебни актове беше обсъдено неотдавна на двудневен форум в Гърция от представители на българската Камара на частните съдебни изпълнители и на Гръцката федерация на съдебните изпълнители.

Нашите съдебни изпълнители могат също така да възложат на гръцките си колеги и връчвания на извънсъдебни документи като покани за плащания, предсрочна изискуемост и всякакви други от гражданския оборот, обясни председателят на Камарата на ЧСИ Георги Дичев. Нашите съдебни изпълнители могат да поискат от гръцките си колеги и да проверят дали български длъжник има имоти в Гърция.

Има гръцки граждани, които са осъдени от гръцки съдилища за парични задължения, но живеят в България. Гръцките съдебни изпълнители могат да възлагат на българските си колеги връчвания както на извънсъдебни документи, частни документи, така и на призовки по изпълнителни дела, които обаче трябва да се адресират до компетентния районен съд по адрес на длъжника, като поискат връчването да се извърши чрез ЧСИ.