Няма мъже за „Мъж на годината”! Ми номинирайте жени

Нещо за четене
17:17 - 07 Януари 2021
8555
Няма мъже за „Мъж на годината”! Ми номинирайте жени

Един по един номинираните за „Мъж на годината” се отказаха да се окичат с престижната титла. Конкурсът се провежда за 13-и път, но не заради фатализъм е на път да се провали.

Първо многоуважаемият генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски – шеф на ВМА и оперативния щаб по ковид въпросите отказа да го занимават с подобни въпроси.

Генералът-хирург се оправда, че индивидуалният приз не подхождал за здравеопазването, в което „дейността е съвкупност от усилията на голям и сплотен екип“.

Час по-късно се отметна и другият номиниран – прословутият доц. Атанас Мангъров, често явяващ се като мрачен кошмар в сънищата на гореспоменатия генерал и колегите му, които всеки четвъртък сутрин се чудат как повече да вгорчат живота на българина.

Не толкова витиеват доцентът в прав текст попита:

„Какво значи „Мъж на годината”, първо? По какво ще мерим мъжествеността – по дължина, по дебелина, по какво... Това са пълни глупости. Това да не е порно, че да си мерим мъжествеността. Айде моля ви се...”, отсече Мангъров и окончателно попари надеждите на организатора на конкурса.

Така битката генерал срещу доцент завърши още преди да е почнала.

Явно са дефицит мъжете у нас, щом е толкова трудно да се намерят дори двама представители на силния пол, които да премерят сили за титлата.

Затова да номинираме някоя жена за „Мъж на годината”.

Съвсем сериозно. Така и без друго ще покрием поне частично нормативите на омразната Истанбулска коввенция и ще разбием на пух и прах остарелите балкански полови стереотипи.

Ето, например, шефката на парламента е сред най-достойните да се окичи с „мъжествената” титла. Височайшата дама не пропуска случай да се заяде с президента с повод и без повод, явява се на военни паради, налага се да охлажда разгорещени парламентарни дебати. А и още помним леденото й спокойствие след изтичането на един не особено приятен телефонен разговор, в който цяла България я разпозна, с изключение на нея самата, изреклия нелицеприятните думи и прокуратурата.

Друга достойна кандидатка за „Мъж на годината” несъмнено е Мая Манолова. Бившият омбудсман неуморно се бунтува срещу статуквото вече месеци наред и е готова да се изправи срещу неправдата по всякакъв повод.

Последна в номинациите, но не и по шансовете да спечели надпреварата, е, разбира се, Корнелия Нинова. Помним червената лидерка от времето, когато призоваваше в Народното събрание Бойко Борисов да излезе от залата и да му шибне два шамара. Буйният й нрав не се е променил оттогава ни най-малко. Корнелия води люта и непрестанна битка не само с управляващите, но и със собствената си партия. А и съвсем неотдавна Нинова успя да смачка дори коварния Ковид.