Няма заразени сред студентите в СУ, контактували с Янаки Стоилов

Всички помещения на Юридическия факултет, където преподава политикът, са дезинфекцирани

Актуални новини
20:15 - 23 Юни 2020
2105
Няма заразени сред студентите в СУ, контактували с Янаки Стоилов

Няма заразени с коронавирус сред тестваните в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. За COVID-19 са тествани около 200 студенти по право, служители и преподаватели, тъй като са били контактни на проф. Янаки Стоилов, който е дал положителна проба за коронавирус. Стоилов е преподавател по Обща теория на правото в Алма матер.

Положителният му резултат доведе до тестване в БСП, след като той участва в две масови партийни мероприятия - пленума на Националния съвет на "Позитано" 20 и заседание на Градския съвет на БСП-София. Днес стана ясно, че шестима от червената партия са заразени. 

Всички помещения на Юридическия факултет на СУ са дезинфекцирани, а до сградите на университета временно се спира достъпът на всички хора - преподаватели, служители и студенти, които през последните 14 дни са имали близък контакт с проф. Стоилов.

Според заповед на ректора на висшето учебно заведение Атанас Герджиков до 3 юли се забраняват масови мероприятия - конференции, дискусии и пр. Предстои изпитна сесия, която не се приема за масово мероприятие и тя е удължена от 29 юни до 26 юли.