Нюкасъл разкара Стив Брус

Греъм Джоунс ще води временно Свраките

Спорт
15:20 - 20 Октомври 2021
1986
Нюкасъл разкара Стив Брус

Най-очакваната новина в последните десетина дни в европейския футбол е факт - Нюкасъл уволни своя досегашен наставник Стив Брус, съобщиха официално от клуба.

Свраките бяха закупени от група фирми, част от които е инвестиционният държавен фонд на Саудитска Арабия, през паузата за националните отбори в началото на октомври. Това превърна Нюкасъл в най-богатият клуб в света на футбола, а очакванията към тима рязко се покачиха неимоверно много.

На този фон отборът от “Сейнт Джеймсис Парк” е на предпоследното 19-о място в класирането с едва 3 точки след 8 срещи в Премиър лийг.

Именно това е причината и Брус, който при загубата от Тотнъм с 2:3 в неделя записа своя мач номер 1000 като наставник, да бъде уволнен. Той бе начело на “свраките” в продължение на две години и завърши съответно ан 12-о и 13-о място в предходните си сезони.

Нюкасъл ще бъде временно воден от Греъм Джоунс и досегашния треньорски щаб до намирането на нов наставник. В събота тимът гостува на Кристъл Палас в Лондон от 17:00 българско време.