O sancta simplicitas: Мангъров твърди, че и рак няма

Куриози
19:31 - 07 Август 2020
12478
O sancta simplicitas: Мангъров твърди, че и рак няма

Шефът на детското отделение в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров е скандализирал отново колегите си - този път на пресконференция, дадена съвместно с лидера на АБВ Румен Петков миналата седмица. В изложението си той изразил теза близка до твърдение на редица конспиратори - че рак няма. Според инфекциониста: "С тумор живеем 1-2-3 години, ако ни го оперират живеем два три месеца", въпреки че златните стандарти в медицината за лечение на онкозаболяванията дават надежда именно на операбилните пациенти. 

По време на пресконференцията Мангъров е попитан дали до момента се е сблъсквал челно с COVID-19, но той изпада в конфузно положение и отговорът му така и не се разбира. Твърди, че се е срещал с пациенти, които били съмнителни за коронавируса, но не били лабораторно изследвани. В същото време разказва и че бил имал болни, които впоследствие се доказали като носители. 

Шефът на Институт "Пирогов" проф. Асен Балтов далеч не остава безразличен към видеоклипа, представящ кратък откъс от въпросния брифинг и пише така: "А така! И всички на подиума се почесват където не ги сърби! Жалък и безпомощен! Изпокрил се е в миша дупка! Преведохме две деца, но началника го няма! Той брифингува! И като лъже заеква!!!". 

Оставяме на вас сами да прецените: