ОАЕ е най-желаната страна от младите хора

Младежите ценят най-вече безопасността и чувството за сигурност

Новини
14:33 - 26 Юни 2023
1893
ОАЕ е най-желаната страна от младите хора

За 12-и път Обединените арабски емирства са признати за най-привлекателната страна за арабските младежи. В анкетата по тази тема са участвали над 3600 души на възраст от 18 до 24 години от 18 държави.

Младите хора ценят най-вече безопасността и чувството за сигурност, те също отбелязаха растяща икономика, ефективно управление, чиста околна среда и лесното започване на бизнес.

Младите араби биха искали родните им страни да бъдат като Обединените арабски емирства. Те смятат ОАЕ за добро място за създаване на семейство,

страна с качествено училищно образование и високи заплати, както и различна културна идентичност.

„ОАЕ продължават да бъдат фар за арабските младежи, търсещи работа, възможности и свобода да разгърнат пълния си потенциал“, каза Сунил Джон, основател на Asda'a BCW, PR агенция, която провежда годишното проучване.

Една четвърт от всички анкетирани определят ОАЕ като най-добрата страна за живеене. В челната петица на страните по привлекателност за младите хора са още САЩ, Канада, Катар и Великобритания. Струва си да се отбележи, че Катар се появи в челната петица за първи път от осем години.

Списание Forbes по-рано определи Дубай като едно от най-благоприятните места за бизнесмени от цял ​​свят.

Емирството спечели тази титла поради стратегическото си местоположение, топъл климат и политика на свободната търговия.

Градът предлага много уникални възможности за амбициозни хора, които искат да реализират своите проекти. Едно от най-важните предимства за предприемачите, които създават бизнес в Дубай, са

потенциалните данъчни стимули и атрактивните правила на трудовото право.

Така ОАЕ предлага една от най-ниските корпоративни данъчни ставки в света, както и освобождаване от този данък за малкия бизнес. Такава данъчна политика позволява на предприемачите да получават големи печалби и да ги реинвестират в по-нататъшното разрастване на глобални проекти.