Обама, Буш и Клинтън се ваксинират публично

Бившите президенти на САЩ искат да насърчат доверието на хората към имунизацията срещу Covid-19

Новини
14:36 - 03 Декември 2020
1559
Обама, Буш и Клинтън се ваксинират публично

Бившите президенти на САЩ Барак Обама, Джордж Буш и Бил Клинтън предлагат да се ваксинират срещу COVID-19 публично пред камерите, за да насърчат доверието на хората към безопасността на ваксината, след като Американската администрация по храните и лекарствата разреши разпространението й, предава СиЕнЕн.

Фреди Форд, говорителят на Буш, каза пред Си Ен Ен, че 43-ият президент на САЩ се е свързал с д-р Антъни Фаучи - директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести и д-р Дебора Биркс - координатора на Белия дом по въпросите за коронавирус, за да разбере как може да помогне за популяризирането на ваксината.

"Първо, ваксините трябва да получат разрешение за ползване и да бъдат доставени на хората, които имат най-голяма нужда от тях. След това президентът Буш ще получи своята ваксина и ще се ваксинира пред камерите", каза Форд.

Бил Клинтън също обяви, че е готов да се ваксинира публично. "Президентът Клинтън ще се ваксинира пред публика'', каза говорителят на Клинтън.

Барак Обама заяви по радио SiriusXM, че щом д-р Фаучи казва, че ваксината е безопасна, значи това е така.

"Обещавам ви, че когато дойде ред за ваксинация на хората, които са по-малко изложени на риск, аз ще бъда сред тях", каза той.

"Това може да стане по телевизията, само за да стане ясно, че се доверявам на науката", посочи той.

Много анкети, проведени в САЩ, показват, че американците са скептични по отношение на ваксината срещу COVID-19, отбелязва СиЕнЕн.